Küresel ekonominin belirleyici olabiliriz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Doğru tercihler yapmamız halinde 21. yüzyılın ortasında küresel ekonominin belirleyici aktörlerinden birisi haline gelebiliriz'' dedi

Davutoğlu, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Dedeman Otel'de düzenlenen TR 52 Düzey 2 Bölgesi 2023 Vizyon Stratejileri Sonuç Bildirisi toplantısına katıldı.
Davutoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin büyük bir değişim içinde olduğunu belirtti.
Küresel değişimin merkezinde olan bir ülke olarak Türkiye'nin bu değişimi doğru okuması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, ''Geleceğe dönük olarak ister 2023 yılı ister İstanbul'un fethinin 600. yılı olan 2053 olsun bu tür sembolik yılları hedef koyarak ülkemizi dünyanın ekonomisini, siyasetini belirleyen aktörlerinden biri haline getirmek. İdeolojiniz ne olursa olsun hepimizin ortak hedefi bu olmalı. Doğru tercihler yapmamız halinde 21. yüzyılın ortasında küresel ekonominin belirleyici aktörlerinden birisi haline gelebiliriz. Ancak yanlış tanımlar ve yanlış uygulamalara yönelirsek sanayi devrimi karşısında yaşadığımız bocalamayı yeniden yaşarız.''
Sanayi devrimiyle gelen teknolojik gelişmenin bugün de ekonominin karakterini değiştirmiş durumda olduğunu anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin de ekonomide statü atladığını, Türk ekonomisinin dünyanın en rekabetçi ekonomilerden birisi haline geldiğini bildirdi.
Davutoğlu, Türkiye'nin bugün dış kriz dalgalarına dirençli bir ekonomisi olduğunu vurgulayarak, ''Şu an IMF'de borç alan bir ülke değil, borç alan ülkelerin borçlarının tanzimi konusunda masaya oturan bir ülke haline geldik. Eğer her alanda bir bütünlük sağlarsak 2023 yılında bir cihan devletinin temel unsurlarını gerçekleştirmiş olacağız'' diye konuştu.
Programa, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

DAVUTOĞLU, KTB’NİN  ELEKTRONİK

SATIŞ SALONUNUN AÇILIŞINI YAPTI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Ticaret Borsasının (KTB) elektronik satış salonunun açılışını yaptı. Davutoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugün Konya için önemli bir adımı attıklarını söyledi. KTB'nın Türkiye'de en yüksek işlem hacmine sahip borsa olduğunu dile getiren Davutoğlu, 2009 yılında 3 milyar liralık işlem hacmine ulaştığını, bunun Konya'nın ticaret hacminin ne kadar geliştiğini gösterdiğini bildirdi.
KTB Başkanı Muhammet Uğur Kaleli de 1912 yılında kurulan KTB'nin bölge ve ülkenin tarımsal kalkınmasında öncü olduğunu söyledi.
Elektronik satış salonunu açarak attıkları bu adımın kendilerini dünyaya entegre edeceğini dile getiren Kaleli, bölgenin ve ülkenin sosyo ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacaklarını kaydetti.
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın ettiği duanın ardından, Bakan Davutoğlu'nun gong vuruşuyla ilk elektronik satış yapıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri