Küresel akla hizmet ediyorlar

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Bu saldırıların gayesi Türkiye’yi Batı’ya daha da bağımlı hale getirmekse biz bu ülkenin güçlenip gelişmesi için daha çok çalışacağız, Küresel güçlerin kölesi olmayacağız” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi sabah namazında Şerafeddin Cami'inde buluşarak, Kayseri'de gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden askerler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından şube başkanı Mehmet Parlak basın açıklaması yaptı. 

20 Temmuz 2015 Suruç patlamasından bu yana her saldırının en ince detayına varıncaya kadar planlandığını ve bu saldırıların tetikçilerinin üzerinde küresel bir aklın olduğunu söyleyen Parlak,  “Zerrece vicdanı, merhameti olmayan, hem bu coğrafyanın değerleriyle bağını hem de insanlığını yitirmiş olan ellerin de bu küresel akla tetikçilik yaptığını görüyoruz.  Bu tip saldırılarla güvenlik güçlerimizin ve sivillerin canına kastedilirken asıl hedefin siyasetin ve toplumun yönlendirilmesi olduğunun farkındayız.  Ülkemiz ve insanımız, korku ve panik havasıyla, kin ve nefretle, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek ve aklıselim ile hareket edebilmek ve istenilen gidişatın tam karşısında durabilmektir” dedi.

KÜRESEL GÜÇLERİN KÖLESİ OLMAYACAĞIZ

“Bu saldırıların gayesi Türkiye’yi Batı’ya daha da bağımlı hale getirmekse biz bu ülkenin güçlenip gelişmesi için daha çok çalışacağız, Küresel güçlerin kölesi olmayacağız” diyen Parlak, Bu saldırıların gayesinin toplumda bir panik havası ve cinnet hali oluşturmak olduğunu kaydetti.  Parlak, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Terör saldırılarında tetikçilik yapan ve tetikçiye sahip çıkanlar yaptıklarının bedelini mutlaka ödemelidirler ama diğer taraftan da terör yapılanmalarını finanse eden, onlara teknolojik destek ve istihbarat veren karanlık güçler ortaya çıkarılmalıdır. Terörün finansman kaynakları bulunup kurutulmadan, terörün küresel destekçileriyle hesaplaşmadan, onlara hadlerini bildirmeden terörle mücadelede başarıya ulaşılamaz. Varlıklarını ve çıkarlarını İslam coğrafyasının parçalanmışlığında, Müslümanları birbirine kırdırmada, İslam ülkelerini birbiriyle savaştırmada gören odaklar, tüm terör yapılanmalarını ve terörist faaliyetleri finanse etmektedirler. Bizim bu coğrafyada meydana gelen tüm terör olaylarının rejisörünün Siyonizm olduğundan zerrece şüphemiz yoktur. Bu coğrafyanın insana hiçbir faydası dokunmayan bu anlamsız saldırıların tamamı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)'a hizmet etmektedir.  Bu coğrafyadaki terör hadiselerinde ve çatışmalarda akıtılan kanla beslenen Siyonizm’dir. Terörle, çatışmalarla ve kaosla gerçekleştirilmek istenen iki hedef vardır.  Birincisi, bölgedeki enerji kaynaklarının ve enerji nakil yollarının kontrolü emperyalist ülkelerin elinde kalması. İkincisi, Siyonist İsrail’in bölgedeki varlığının teminat altına alınması ve İsrail’in genişlemeyi düşündüğü hattın zayıf düşürülmesi.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri