KURDER’in depremzedelere desteği sürüyor

Konya Yunak Kurtuşağı ve Çevre Köylüleri Derneği (KURDER), merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkımlar yaşatan deprem dolayısıyla insani yardım faaliyetlerini ara vermeden sürdürüyor. 

Afetin yıkıp geçtiği 11 ilde, ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini anında ulaştırmak üzere harekete geçen ve deprem dolayısıyla Eskişehir’e gelen depremzedelere de barınma desteği sağlayan KURDER, yaptığı ayni ve nakdi yardımlarıyla ailelerin yanında olmayı sürdürüyor.

KURDER Genel Başkanı Hüseyin Acar, dünya tarihinde emsali çok az görülmüş böylesine büyük bir afetle birlikte kamu-yurttaş ve sivil toplum iş birliğinin en güzel örneklerine şahitlik ettiklerini belirterek, katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti. 

AYNİ VE NAKDİ YARDIMLAR

Başkan Acar, “Depremin ilk anından itibaren nakdi yardımlara ilaveten ayni olarak da destek veriyoruz. KURDER Yardım Gönüllülerimiz, başta erzak, ısıtıcı, battaniye gibi temel ihtiyaç maddelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Akabinde gönüllü gençlerimiz bizzat bölgeye giderek, Adıyaman Gölbaşı ilçesinde aşevi kurdular ve 24 saat boyunca afetzede yurttaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulundular. Merkezi Eskişehir olan derneğimiz; üyelerimizin, hemşerilerimizin ve Eskişehirli yurttaşlarımızın yapmış olduğu bağışlarla bölgeden gelen afetzede ailelerimizi uygun meskenlere yerleştirdi. Bölgede kullanılması için Eskişehir Valiliği’mize de 400 bin TL nakit para teslim edildi. Allah herkesin yardımını kabul etsin” dedi. 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri