Kurdele keserek sorun çözülmez

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, "Bugüne kadar betona dökülen paranın yarısı, başka alanlarda harcansaydı Türkiye bugün bu sıkıntıları yaşamazdı" dedi

"Bugüne kadar betona dökülen paranın yarısı, başka alanlarda harcansaydı Türkiye bugün bu sıkıntıları yaşamazdı" diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, bu sıkıntıların ise yapılan açıklamalar, düzenlenen zirveler ve kesilen kurdelelerle aşılamayacağını söyledi.

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatının Kasım ayı İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Parti binasında düzenlenen toplantıya parti Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu'nun yanı sıra; parti Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, parti il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmacı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

ÜLKENİN EN BÜYÜK PROBLEMİ EKONOMİ

16 yıl sonra Saadet Partisi'nin ilk kez Milletvekili çıkardığını hatırlatan Ejderoğlu, bu gelişmenin yeni bir doğuma vesile olacağını ifade etti. Türkiye'nin gözünün Konya'da olacağını dile getiren Ejderoğlu, "Şahlanış, Konya'dan başlayacak" dedi. Türkiye'nen en önemli sorununun ekonomi, işsizlik ve yüksek enflasyon olduğuna dikkat çeken Ejderoğlu, "Türkiye'nin yatırım sorunu, kalkınma ihtiyacı var. İktidar, cari açığın düşürülmesini, enflasyonun indirilmesini ve üretimin artırılmasının elzemliğini dile getiriyor. Açıklanan tüm ekonomik reformlarda bu sorunu çözebilecek yönlere vurgu yapılmaktadır. Ancak önemli olan yapısal reformları yapabilme kararlılığıdır. İktidar; borçlanma yerine kaynak üretmeyi, tüketim yerine üretimi geliştirici kalkınma anlayışını temel almalıdır.  16 yıl boyunca iktidar düzgün bir ekonomi politikası yürütseydi bugün işsizlik, yüksek enflasyon ve cari açık gibi bir sorunumuz olur muydu? Bu iktidar hangi sanayicinin veya üreticinin sorununa çare olmuştur?" şeklinde konuştu.

HAMASET SİYASETİ İŞ FALAN ÇÖZMEZ

250-300 bin gencin ülkedeki istihdam problemi sebebiyle beyin göçü gerçekleştirdiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Ejderoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hamaset siyaseti, her sektörden gelen küçülme haberlerini örtmeye yetmez. Bütçede artan faizi sürekli gizlemeye de hamaset siyaseti yetmez. Faiz lobisinden dem vurulsa da faiz artışını frenlemeye güçleri yetmez. Hamaset siyaseti, ithalata olan bağımlılığı azaltmaya yetmez. Hamaset siyaseti, çözüm üretmediği gibi soğan depolarını basar. Fırıncılara zam yapmaması için baskı yapar, hamaset siyaseti. Hamaset, istihdam sağlamak için hapishane açar. Hamaset siyaseti, gerçekler konuşulmasın diye fizibilitesi yapılmayan çılgın projeler peşinde koşar. Bütçesinde yatırıma ayırdığının iki katını faize ödenek olarak ayırttırır. 100 günlük eylem planı hazırlansa da hangisinin gerçekleştiğinin hesabını veremez."

KURDELE KESMEK İLE SORUNLAR AŞILMAZ

Gerçekler ile yüzleşmek için Tüketici Fiyat Endeksine bakmaya gerek olmadığını aktaran Ejderoğlu, her şeyi görmek için vatandaşın yüzüne bakmanın yeterli olacağını kaydetti. "Bu gerçekler ile yüzleşmek için işsizlik rakamlarına bakmak değil, çocuğuna okul kıyafeti alamadığı için intihar eden insanımızı hatırlamak yeterlidir" diyen Ejderoğlu, daha sonra şunları kaydetti: "Sanayicinin ne halde olduğunu hissetmek için kapasite kullanım oranlarına değil, kredi oranlarına bakmak yeterlidir. Sadece ekonomideki olumsuzluklara değil, dış politikadaki tıkanıklığa da bakmak yeterlidir. Suç oranlarının artışına değil, parçalanan ailelere bakmak yeterlidir. Bu gerçekler ile yüzleşenler için yerel seçim, bir zihniyetin değerlendirdiği seçimler olacaktır. Hangi sektöre, hangi konuya ve hangi kesime bakarsanız bakın, gidişatının olumsuz olduğu açıktır. Bu gidişat, krizden daha fazla ele alınması ve üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Milletimiz bir umut arıyor. Bugüne kadar betona dökülen paranın yarısı, teknolojiye dökülseydi Güney Kore'yi geçerdik. Önemli bir genç nüfusu olan, tarım ve hayvancılık alt yapısına sahip olan bu ülke neden gelişmiş 5 ülke arasında değil de, kırılganlığı en fazla olan 5 ülke arasında yer alıyor? Biz, bunların hesabını yapıyoruz. Bu ülkenin sorunları yapılan açıklamalar, düzenlenen zirveler ve kesilen kurdelelerle aşılamaz."


EMRE ÖZGÜL

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri