Kurbanlığa yüzde 20 zam

Geçen yıla oranla bu yıl kurbanlığa yüzde 20 zam geldi. Büyükbaş kurbanlığın fiyatı 4 ila 12 bin lira arasında değişirken, küçükbaşın fiyatı ise 600-900 liraya yükseldi. Fiyatlardaki artış üreticiyi sevindirirken, vatandaşı üzdü

Kurban Bayramı'na 1 ay gibi kısa bir süre kaldı. Konyalılar, yavaş yavaş kurbanlık almaya başladı. Şehirde kurbanlık telaşı başladı. Bazı vatandaşlar şimdiden kurbanlık alırken, bazıları da acele etmiyor. Kurbanlık fiyatları ise merak ediliyor. Kurbanlık hayvanlar bu yıl biraz tuzlu. Kurbanlık fiyatlarına geçen sene olduğu gibi bu yıl da yüzde 20 oranında zam geldi.

EN UCUZ DÜVE 4 BİN LİRA

Geçen sene vatandaşın 2-3 bin liraya aldığı bir düve, bu yıl 4 bin liradan satışa sunuluyor. Ağıllarda satışa sunulan bazı büyükbaş hayvanların fiyatı ise dudak uçuklatıyor. Büyük kurbanlıkların fiyatı ise 13 ila 15 bin lira civarında. Küçükbaş hayvanların fiyatı ise 600 ila 900 lira arasında değişiyor. Bu yıl da yerli hayvanlar kurbanlık olacak. Satışa sunulan kurbanların önemli bir kısmı yerli ırk hayvanlar. Fiyatların yüksek olması nedeniyle bu yıl daha çok küçükbaşın kesileceği ifade ediliyor.

HAYVAN VARLIĞINDA SIKINTI YOK

Kurbanlık fiyatları hakkında bilgi veren Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, halkın kurbanlık alma derdine düştüğünü söyledi. Kurbanlık fiyatlarının yavaş yavaş belli olmaya başladığını, fiyatlarda bir artışın görüldüğünü dile getiren Karabulut, bu yıl hayvan varlığı noktasında ise bir sıkıntının görülmediğini ifade etti.

KURBANLIKLAR BİRAZ PAHALI

Karabulut, "Hayvan pazarlarının kurulmasıyla fiyatlar daha da netleşir. Geçen yıla göre kurbanlıklar biraz pahalı. Büyükbaş hayvanını fiyatı kilosuna ve yaşına göre 4 ila 13 bin lira arasında değişiyor. Üreticiler dört gözle kurbanı bekliyordu. Hayvan yetiştiricileri bu dönem çifte bayram yapıyor" açıklamasında bulundu. Kurban alacaklara uyarılarda da bulunan Karabulut, "Kurbanlığın hamile olup olmadığına, yaşına bakılmalı" dedi.

KURBAN BEDELLERİNDE ARTIŞ

Öte yandan yardım kuruluşlarının kurban bedelleri de belli oldu. Kurban bedellerinde gözle görülür bir artış var. Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içi kurban bedeli 690 lira, yurt dışı kurban bedeli ise 500 lira. Vakıf geçen yıl kurban bedelini yurtiçinde 625, yurtdışında ise 450 lira olarak açıklamıştı. Yardım kuruluşları da kurban bedellerini belirledi. Deniz Feneri Derneği'nin kurban bedeli yurt içi 740 TL, yurt dışı ise 380 TL. İHH'nın kurban bedeli 550 lira olarak belirlendi. Cansuyu Derneği'nin kurban bedeli ise yurt içinde 620, yurt dışında ise 350 lira.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri