Kurban seferberliği

Konya'daki yüzlerce STK, bu yılki Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerine el uzatacak. STK'lar dünyanın dört bir yanında kurban organizasyonları düzenleyerek, paylaşmanın en güzel örneğini gösterecek

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Hazırlıklar, hızla sürüyor. Ümmetin kanayan yarasına merhem olmak için kurulan vakıf ve dernekler, geleneklerini bu yıl da yaşatacak. Dernek ve vakıflar, ihtiyaç sahibi kardeşlerine uzanan şefkat eli olmaya devam edecek. Konya'daki yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşu (STK)'lar, bu yılki kurban bayramında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak. Kan ve gözyaşının aktığı bölgelerde kurbanlar dağıtılacak. İslam dininin emirlerini bu anlamda yerine getiren STK'lar aynı zamanda yine paylaşmanın, birliğin ve beraberliğin de öncüsü olacak. Dernekler gittikleri yüzlerce ülke ve bölgeye sadece bağışlanan kurbanları götürmekle kalmayacak, aynı zamanda baskı ve zulüm altında olan Müslümanlara “Yalnız değilsiniz, Türkiye olarak bizler sizlerin arkasındayız” mesajı da verecek.

GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN TEK DERNEK

Türkiye'de ekonomik sıkıntıların yaşanmasına rağmen, Türk halkının her geçen yıl artarak bağış yaptığını belirten Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, bayrama yaklaşık 3 hafta kaldığını, vatandaşların ise şimdiden bağış yapmaya başladığını dile getirdi. Vatandaşların işini kolaylaştırmak adına Kule Site ve Kayalı Park'ta stand açacaklarını da aktaran Başkan Tozan, “Geçen sene 21 ülkede toplam 32 bin kurban hissesi satışı yaptık. Bu sene 28 ülkede kurban kesimimiz olacak. Bu yıl önceki senelerden bir farkımız var. Cansuyu Derneği olarak Filistin’in güneybatısında yer alan Gazze şehrinde kurban kesimi yapacağız. Kurbanlarımızı gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. , İslam coğrafyasında mağdur olanlara, muhtaçlara, mültecilere, yetimlere, zulüm altında yaşama tutunmaya çalışanlara umut ışığı olacağız.”

103 ÜLKE VE BÖLGEDE OLACAĞIZ

“Bu yıl yine yola çıkıyoruz. Yine mazlumların yanında olacağız ve vatandaşlarımızın ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” diyen İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, da şunları kaydetti: “103 ülke ve bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. 2017 Kurban Bayramı'nda 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmıştık. Bu sayının üzerine çıkmak için koşturuyoruz. Balkanlar, Afrika, Asya, Ortadoğu, Amerika ve Kafkasya bölgelerinde ekiplerimiz olacak. Ekiplerimizin başında bölgeyi ve özelliklerini iyi bilen ekip başlarımız bulunacak. Kurbanlıklar İHH görevlilerince çalışma yapılacak ülke ve bölgelerde kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun olarak satın alınır. Kurban Bayramı’nın birinci günü kurbanlıklar bayram namazı akabinde İslami usullere göre kesilir. Bayramlaşmanın ardından kesilen kurbanlar paylara bölünerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Kurban kesimleri tamamlandıktan sonra vakfımız, kurban sahiplerine kısa mesaj yoluyla kurbanın kesildiğine dair geri bildirimde bulunur. Paylaşmak güzeldir. Mazlumun elini tutmak mükemmeldir. Biz, bu bölgelere sadece kurban değil, sevgimizi de götüreceğiz. Bağışlar, Konya İHH merkezine gidilerek, elden, internet üzerinden online olarak ya da vakfın 0332 444 7534 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapılabilecek. Kurban bedellerimiz de 750 TL'dir.”

ORGANİZASYONUMUZ KRİTİK BÖLGELERDE

Kurban fiyatları ve organizasyonu ile ilgili bilgiler veren RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Tamer Kalender de “ Yurt dışı 600 TL.  Yurt içi ve Suriye kurban 900 TL.  10 bölgede; Sudan Darfur kampları,  Kenya Somali sınırı Garissa, Kenya Somali Dadab Kampı, Kenya Kakuma kampı, Afganistan, Arnavutluk, Gürcistan, Moğolistan, Suriye İdlip Kırsalı ve Türkiye'de organizasyon yapacağız. Binlerce yetime, mazluma ve yoksula bizzat ulaştıracağız. Kötü insanların düşünceleri yüzünden binlerce yetimi, yoksulu ve mazlumu kurban etmek doğru olmaz. Halkın kurbanlarını ve tüm bağışlarını gerçekten emin bildikleri yere vermelerinin, verdikleri her kurumdan da yaptıkları bağış hakkında yerine ulaştığına dair somut deliller gönderilmelidir. 2010 yılından bu yana dernek olarak gerçekleştirdiğimiz tüm kurban organizasyonlarında kesilen her kurbanın video görüntüsünü tek tek kayıt altına alarak bağışçılara ulaştırdık. Bu kurbanda da vekâlet aldığımız tüm kurbanları bizzat video kaydı ile bağışçılara ulaştıracağız. Kurban kestiğimiz bölgeler, dünyanın yaşanması en zor, kritik olan bölgeler ve kamplardır” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri