Kurban pazarlarında durgunluk yaşanıyor

KURBAN BAYRAMINA SAYILI GÜNLER KALA, KONYADA HAYVANLARINI GÖRÜCÜYE ÇIKARAN BESİCİLER, SATIŞLARIN DURGUNLUĞUNDAN ŞİKAYET EDİYOR
KONYA (İHA) - 6 Kasım Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kala mallarını pazara çıkaran hayvan sahipleri, pazarda alışverişin durma noktasında olduğunu dile getiriyor.
Merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi’ne kurulan hayvan pazarına hayvanlarını getirerek görücüye çıkaran hayvan sahipleri, satışların durgunluğundan şikayet ediyor. Kurban Bayramı’na çok az kaldığını ancak buna rağmen vatandaşların hayvan pazarlarına ilgi göstermediğini dile getiren besiciler, “Biz 1 senedir beslediğimiz hayvanları satmak için pazara binbir güçlükle getirdik. Ancak, bayrama çok az bir süre kalmasına rağmen vatandaşlar hala pazarlara gelmiyor. Gelen de fiyatların çok yüksek olduğunu belirterek, pazarlık bile yapmadan pazardan ayrılıyor. Oysaki fiyatlarda geçen seneye nazaran artış değil indirim bile yaptık ama mallarımızı satamıyoruz” dedi.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İŞLERİMİZİ BOZDU
Büyük alışveriş merkezleri ve süper marketlerin kurbanlık satmaya başlamasıyla işlerinin durma noktasına geldiğini de dile getiren besiciler, “Vatandaş, kredi kartına taksit yaptığı ve aldıktan sonra kendisine kurbanının parçalanmış ve paketlenmiş olarak gelmesi nedeniyle büyük marketleri daha çok tercih etmeye başladı. Ancak o marketlerde size verilen etin sizin seçtiğiniz hayvana ait olup olmadığını bile göremiyorsunuz. Oysaki burada vatandaş ister kendisi ister anlayan birisiyle gelip istediği hayvanı
seçebiliyor ve pazarlık yapabiliyor” şeklinde konuştu.

UMUTLAR SON GÜNE KALDI
Günlerdir ellerindeki hayvanları satamadıklarını dile getiren besiciler, “Vatandaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da son güne kadar bekleyecek ve fiyatların indiğini umarak kurbanlıklarını alacak. Umudumuz bu. Bu nedenle son günü ve bayram gününü bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda şu zamanlarda bile güzel satış yapıyorduk ama bu yıl satışlarımız çok kötü. Küçükbaş bir hayvanı vatandaş kilosu ve cinsine göre 500 ile 750 lira arasında satın alabiliyor. Büyükbaş almak isteyen vatandaşlarımız ise kilosu ve cinsine göre 3 bin 500 ila 7 bin lira arasında büyükbaş hayvan alabiliyor. Bu fiyatlar, geçen yılın aynı, hatta daha da düşük fiyatlar. Ama vatandaş nedense bu fiyatları yüksek buluyor. Oysaki araştırsa fiyatlar geçen senenin aynısı” şeklinde ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri