Kurban Bayramı’nı Afrika’da Geçiren Gönüllüler Belçika’ya Döndü

Time to Help derneğinin topladığı kurban yardımlarını dağıtmak üzere Afrika’ya giden gönüllüler Belçika’ya döndü. Avrupa ülkelerinden toplanan kurban yardımları; Senegal, Mali, Burkina Faso, Gine, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti,...

Time to Help derneğinin topladığı kurban yardımlarını dağıtmak üzere Afrika’ya giden gönüllüler Belçika’ya döndü.

Avrupa ülkelerinden toplanan kurban yardımları; Senegal, Mali, Burkina Faso, Gine, Nijer, Nijerya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Uganda, Etiyopya, Somali, Kenya, Tanzanya, Malavi, Mozambik ve Madagaskar gibi ülkelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kurban etlerini gönüllü olarak dağıtmaya giden Ertuğrul Demir, ailelerinden uzak olmalarına rağmen oradaki insanlarla birlikte uhuvvet içinde bir bayram geçirdiklerini söyledi. Demir, “Toplamış olduğumuz kurban vekâletlerini Zambiya’nın halkıyla paylaşmaya gittik. Orada Horizon Eğitim Kurumları’nın organize etmiş olduğu bu ‘Kurban etini dağıtma programı’ çok güzel geçti. Genellikle yetimhaneler ve fakir köylerde dağıtımlar yaptık. İnsanlar çok mutlu ve sevinçliydi." dedi.

Bir başka hayırsever Hakan Harmandar ise “Evet ailemizden ve akrabalarımızdan uzakta bayram geçirdik ama buna değdi. Orada bizi bekleyen insanlar vardı." şeklinde konuştu.

Afrika dönüşündeki izlenimlerini anlatan hayırsever işadamı Naim Şen ise yoksul ve fakir insanların ‘kimse yok mu?’ sesine kulak vermeye gittiklerini söyledi. Şen, “Oradaki arkadaşlar her şeyi çok güzel organize etmişler ve bizim yapmamız gereken sadece feryat eden insanlara ‘biz varız’ demekti. Biz de Allah’a şükür vazifemizi eda edip geldik.’’ dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri