Kurban Bayramı öncesi sahte para uyarısı

TESK Genel Başkanı Palandöken, “Kurban satışlarının arttığı hayvan pazarlarında kalpazanlar iş başına geçebilir. Piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcılara fırsat verilmemeli” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı öncesinde sahte para uyarısında bulunarak, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satışlarının arttığı ve piyasanın hareketlendiği hayvan pazarlarında kalpazanlar ile dolandırıcılar yine iş başına geçebilir. Pandemiyi fırsat bilip denetim azlığı sebebiyle piyasaya sahte para sürmeye çalışan dolandırıcılara fırsat verilmemeli” dedi.

Yazılı açıklama yapan Palandöken, sahte paraya karşı kurbanlık satıcılarının dikkat olması ve denetimlerin artması gerektiğinin altını çizerek, “Pazarcıların kendilerine has usullerle ve eskiden kalma yöntemlerle sahte parayı ayırt etmeleri yeterli değil. Sahte paranın nasıl tespit edileceği yurt genelindeki pazarlarda hem vatandaşlara hem de satıcılara uygulamalı olarak gösterilmeli. Kurban satıcıları sahte paraya karşı emniyet güçleri tarafından bilgilendirilerek bilinçlendirilmeli” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri