Kurban Bayramı heyecanı yaşandı

Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramının oluşturduğu manevi duygu insanları her zaman mutlu etmiştir.
Ramazan Bayramı’nda 30 gün süren orucun ardından bayrama erişmenin sevincini yaşayan insanlarımız, Kurban Bayramı’nda da güzel bir ibadeti yerine getirmenin huzurunu yaşadı. Aylar öncesinden başlayan kurbanlık alma telaşı ise bayramın ilk gününe kadar sürdü.
İmkanı olan ve aldığı kurbanlığa bakacak yeri olan vatandaşlar kurbanlıklarını aylar öncesinden alarak kendisi beslerken, yer imkanı olmayan vatandaşlar ise genelde arefe günü ve bayramın ilk günü aldığı kurbanlıklarını hemen kesime götürerek bu ibadetini yerine getirmiş oldu. Kurban Bayramı’nın şüphesiz en çok ilgi çeken yönü ise besiciler ile vatandaşlar arasında yapılan pazarlıklar oldu.
Bu yıl geçen yıla oranla fiyatların neredeyse ikiye katlaması sonucu özellikle koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların yanına yaklaşılmadı. Koyun ve keçi fiyatlarının 475 ile 550 TL arasında satılması ise vatandaşları ister istemez büyükbaş kurban kesimine yöneltti. Büyükbaş kurbanlık almak isteyenler ise Konya’da kurulan tüm kurban satış noktalarını gezerek bütçelerine uygun kurbanlık aradı.
Pazarlarda istedikleri kurbanlıkları istedikleri fiyata alamayan vatandaşlar ise son çare olarak çardaklara gitti. Vatandaşlar, kurban satışının yanı sıra kesim ve ödeme koşullarının uygun olması yüzünden çardakları tercih ettiklerini ifade ederken yıllardır aynı yerde besicilik yapan ve belirli bir müşteri kitlesi edinen çardak sahipleri de vatandaşlara her türlü imkanı sunarak kurban ibadetinin yerine getirilmesine vesile olmuş oldu. 
ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Merhaba Şehir Haberleri