Kurban Bayramı bereketiyle geliyor

Konya'da yıllardan beri faaliyet gösteren ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan STK, dernek ve vakıfların yetkilileri, “Bu bayram arifesinde ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşanmasına rağmen, bağış oranımızda bir azalma olmadı" dedi

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Ümmet coğrafyasının, ihtiyaç sahiplerinin ve mazlumların yaralarına merhem olabilmek amacıyla kurulan çoğu STK, dernek ve vakıf Kurban Bayramı çalışmalarını sürdürüyor. Bu oluşumlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin 81 ilinde ve dünya genelinde 100'lerce ülkede garibanların yardımına koşacak. Milyonlarca hayırsever de kurbanını ihtiyaç sahipleriyle paylaşacak.

ÇOK ŞÜKÜR BAĞIŞLAR AZALMADI

Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, yardımların Ramazan Bayramına oranla yüzde 30 oranında artış gösterdiğini dile getirdi. Bu yıl Kurban Bayramı için belirlenen kurban bağış oranının 57 bin olduğunu, bu sayıyı 65 bine çıkaracaklarını ifade eden Uysal, “Bütün ekonomik kriz, siyasi bazı sıkıntı ve ülke genelinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen yardımlarımız çok şükür azalmadı. Bağışlarımız arttı. Bu bayramda yine 90 ülke ve Türkiye'nin 81 ilinde olacağız. Bazı ülkelerde ise ayrı ayrı çalışmalarımız olacak. Kurban Bayramı bizim için sadece et dağıtma bayramı değil. Yetimlerin ihtiyaçlarına çözüm bulma, susuzluk çekenlere su kuyusu açma ve misyonerlik faaliyetleri yapanlara karşı mücadele etmek olacak. Kurban, dinimiz için önemli bir ibadet. Bunun kutsiyeti vatandaşımız tarafından biliniyor. Bu yüzden bu bayramda bağış noktasında yüzler gülüyor” şeklinde konuştu.

YARDIMLAŞMA DUYGUSU HİÇ AZALMAMIŞ

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi İsmail Tozan ise bu bayramda 76 ülkede, 248 bölgede yardımlarını sürdüreceklerini aktardı. Şimdiye kadar 2 milyon 705 bin 610 ailenin 13 milyon 528 bin 49 kişinin de kurbanını Cansuyu Derneği'ne bağışladığını söyleyen Tozan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz zorlu ekonomik dönemlerden geçiyor. Vatandaşımızın alım gücü azaldı, TL, diğer para birimleri karşısında değer kaybetti. Bunların yanı sıra dış politikada bazı olumsuzluklar yaşandı. Türkiye, tüm bu zorlu ve olumsuz şartlara rağmen, yardımlaşma duygusunu hiç kaybetmedi. Bağış sayısında bu yıl için bir azalma bekleniyordu. Elhamdülillah ekonomik sıkıntı, yardımın azalmasının önüne geçemedi. Bizim insanımız ne şartta ve durumda olursa olsun yardım etmeyi, açta ve açıkta kalan insanı bağrına basmayı sever. Allah, hepsinden razı olsun. Kurban Bayramı bereketi inşallah hep sürsün. Ayrıca Konya'nın necip bir millet olduğu da ortaya bir kez daha çıkmıştır. Vatandaşımız azına çoğuna bakmıyor. 100 lirası olan 100 TL, bin TL'si olan bin TL yardımda bulunuyor. Halkımız, yeter ki 'Ümmet coğrafyasındaki bu huzursuzluk bitsin, insanlar bir refaha kavuşsun' diyor. Allah, hepsinden razı olsun.”

BİNLERCE KİLOMETRE ÖTEYE EL UZATILIYOR

Dost Eli Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Seçer de şunları kaydetti: “Ülkemiz ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirse de vatandaşımız sağ duyuyu ve yardımlaşmayı hiç ikinci plana atmamıştır. Ramazan Bayramı bereketli geçmişti. Şimdilik Kurban Bayramı'nda da bir sıkıntı gözükmüyor. Bayram, bereketi ile gelecek. İnsanımız, yardımı sever. Nerede bir gariban varsa onu giyindirmeyi, bakmayı, elinden geldiğince yardım etmeyi sever. Biz, böyle bir milletiz. Ümmet coğrafyasının sıkıntıları var. İnsanımız böylesi günlerde kendi ekonomik sıkıntısını öteleyerek, binlerce kilometre uzaktaki kardeşinin huzurunu, ihtiyacını düşünür. Allah, tüm halkımızdan razı olsun. Bu birlik ve beraberlik devam ettiği sürece, güzel işlere imza atmamız kaçınılmaz.”

EMRE ÖZGÜL

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri