'Kurban bağışları hayat kurtarıyor'

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Sosyal Hizmetler Yönetmeni Arzu Bağ ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Macide Ercan, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Kerim Atıcı hazır bulundu

Ziyarette konuşan ve vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Arzu Bağ, kurban bağışlarını kabul etmeye başladıklarını söyledi. “Her kurban lösemili çocuklara can!” sloganıyla hareket ettiklerini ifade eden Bağ, hayırseverlere yönelik şunları söyledi: “Kurban Bayramı'nda vekalet vererek kurbanlarınızı dini usüllerle LÖSEV'de kestirebilir; bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocukların hayatını kurtarabilirsiniz. Kurban bedeli bu yıl 650 lira olarak belirlendi. Kurban kesmek, Allah'a yakınlaşmak, inancımızı güçlendirmek ve bu vesiyleyle yoksulun ve yoksunun yanında olmaktır. Kurbanın rüknü, kurbanlık hayvanın kesilip kanının akıtılmasıdır. Hem bireyler, hem de toplum açısından yararlar sağlayan mali bir ibadettir. Öte yandan kurban, toplumda kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Sosyal adaletin gelişmesine katkıda bulunur. Yaptığınız kurban bağışlarınızla binlerce lösemili ve kanserli çocuğu iyileştiriyor, 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyoruz.”

LÖSEV KONYA'DA ŞUBE AÇMAK İSTİYOR

LÖSEV'in Konya'da bir şube açmak istediğini de belirten Bağ, “Şehir merkezinde bize bir yer tahsis edilirse şube açarız. Konya'da 300'den fazla lösemili ailemiz var. Konya'da 2 tane tıp fakültesi bulunuyor. Fakülteler olduğu için çevre illerden de hasta geliyor. Dolayısıyla şube açarsak hastalara daha kolay ulaşırız” açıklamasında bulundu. Bazı şahısların LÖSEV adına para topladığını da belirten Bağ, vatandaşa uyarılarda bulundu. Bağ, “Dolandırıcılara karşı dikkatli olun. LÖSEV adına kapınıza gelip gazete satmaya, sahte makbuzlarla bağış toplamaya çalışan kişilere itibar etmeyiniz. Palyaço kıyafetiyle veya maske takmış lösemili çocuk görünümüyle sokakta size LÖSEV adına bir şeyler satmak isteyenlere inanmayınız. Çünkü LÖSEV asla sokakta para toplamak, gazete satmaz, kapınıza gelerek bağış istemez. Para toplayanları lütfen ihbar edin” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kerim Atıcı da, LÖSEV çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi.

ABİDİN KURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri