Kurban bağışı gelirinin yarı payı Beyşehir'e döndü

Beyşehir'de geçen yıl Kurban Bayramı'nda toplanan kurban derilerinin payının Beyşehir'e döndüğü bildirildi.

Türk Hava Kurumu (THK) Beyşehir Şube Başkanı Erol Baş yaptığı açıklamada, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 15. maddesi gereğince kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'na verildiğini bildirdi. 
Baş, yönetmeliğe göre deri gelirlerinin zorunlu giderlerin düşülmesinin ardından yüzde 50'lik payının Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gönderildiğini belirterek, şunları kaydetti: 
''Toplanan kurban derisi ve bağırsak gelirleri yarı payı olarak Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından ilçemizdeki dar gelirli ailelere dağıtılmak üzere 2007 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza gönderilen miktar bin 935 YTL olmuştur. Aynı dönemde ilçemizin fitre, zekat geliri olan 2 bin 668 YTL'nin yüzde 50'lik kısmını ihtiva eden bin 334 YTL yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız'ın hesaplarına aktarılmıştır.'' 
Erol Baş, deri gelirlerinin yüzde 40'lık bölümünün THK'ye, yüzde 4'lik bölümünün Türkiye Kızılay Derneğine, yüzde 3'lük kısmının ise Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ile Türkiye Diyanet Vakfı hesaplarına gönderildiğini duyurdu. Baş, ''Kurban Bayramı'nın 1, 2, 3 ve 4. günleri ilçemiz merkez mahalleleri ile belde ve köylerde toplanan kurban derileri mahallinden alınarak THK Beyşehir Şubesinin, Isparta yolu üzerinde bulunan itfaiye garajındaki görevlilere teslim edilecek.'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri