“Kur’an’a daha sıkı sarılmalıyız”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Kur’an bizim sımsıkı sarılmamız gereken ve bizi asla yarı yolda bırakmayacak olan rehberdir” dedi

Ramazan ayı ile alakalı yaptığı değerlendirmede Ramazan ayının bir Kur’an ayı olduğuna dikkat çeken Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Ramazan ayında Kur’an ile olan ilişkimizin artması gerektiğini vurguladı. Ramazan ayının Kuran’ın insanlarla buluştuğu bir ay olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, “Her birimizin bildiği gibi Ramazan ayı, Kur’an’ın bizlere geldiği aydır. Hira mağarasında ilk ayetler Ramazan ayı içerisinde nazil olmuştur. Bundan ötürü Ramazan ayı Müminleri Kuran’la buluşturan ve tanıştıran bir aydır” ifadelerini kullandı.

BU AYDA KURAN’A DAHA ÇOK SARILMALIYIZ

Ramazan ayını hakkıyla geçirebilmenin Kur’an-ı Kerim’le olan muhabbeti artırmakla mümkün olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Huriye Martı, “Ramazan ayı içinde bizlerin Kuran’la her zamankinden daha fazla hemhal olması, Kur’an’ı her zamankinden daha çok okuması gerekir. Bu yüzden bizler Ramazan ayında Kuran’a daha çok yönelmeyi kendimize bir vazife biliriz. Kur’an-ı Kerim kelamların en büyüğü ve güzelidir. O, Allah’ın kelamıdır ve bir mucizedir. Kuran bizim sımsıkı sarılmamız gereken ve bizi asla yarı yolda bırakmayacak olan rehberdir. Her peygamberin bir mucizesi vardır, Efendimizin mucizesi ise Kur’an’dır. Fakat bu mucize dinlenildiği ve okunduğu zaman insanları hayran bırakmasından öte; yaşandığı takdirde hayatı mamur eden bir mucizedir. Dolayısıyla bu mucize kıyamete kadar aramızda olacaktır” şeklinde konuştu. 

KURAN İBRET ALMAMIZ İÇİN GÖNDERİLDİ

Kuran’ın yalnızca mezarlıklarda okunmak için gönderilmediğini de ifade eden Martı, “Allah, Kuran’ı düşünüp öğüt almamız için gönderdiğini, akıl sahipleri ibret alsınlar diye Kuran’ı insanlara armağan ettiğini belirtir. Öyle ki Kuran sadece mezarlıklarda okunmak için, içindekilerden habersiz olunmak için inmemiştir. Kuran her ayeti ve suresi ile yaşanmak için inmiştir. Asıl adım Kuran’ı yaşayabilmektir. Okuduktan sonra anlamak, anladıktan sonra hayata tatbik etmek Müminin gayesi olmalıdır. Allah bizi başıboş yaratmamıştır. Hayatımız anlamsızlıklarla dolu olamaz” dedi. 

HER ALANIMIZA KURAN’I KONUMLANDIRMALIYIZ

Sadece Ramazan ayında değil, hayatın her anına ve alanına Kuran’ı konumlandırmak gerektiğini belirten Prof. Dr. Huriye Martı, sözlerini bir Hadis-i Şerif’i kaydederek sonlandırdı: “Hayatımızı her alanına Kuran’ı konumlandırmalıyız. Efendimiz bu konu ile ilgili şöyle bir Hadis de buyurmuştur: ‘Kur’an okuyan mümin turunç gibidir; kokusu da güzeldir tadı da güzeldir. Kur’an okumayan mümin hurma gibidir; kokusu yoktur ama tadı güzeldir. Kur’an okuyan münafık reyhan otu gibidir; kokusu güzeldir ama tadı acıdır. Kur’an okumayan münafık ise ebucehil karpuzuna benzer; kokusu olmadığı gibi tadı da acıdır.’ Yüce rabbimiz bu mübarek Ramazan ayını hakkıyla geçirebilenlerden eylesin.”

EYYÜB KARAKUZU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri