Kur'an sevgisi engel tanımıyor

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Her insanın eğitime ve bilgiyi öğrenmeye ihtiyacı vardır. Engellilerin olmazsa olmazı eğitimdir” dedi

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan,  görme engellilere yönelik düzenlenen kurslarla ilgili açıklamada bulundu. Dernek binasında düzenlenen programa çok sayıda üye katılım gösterdi. Program kapsamında Bilgisayar Kursunu tamamlayan kursiyerlere de sertifikaları verildi. Eğitime önem veren bir dernek olduklarını ifade eden Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, “Eğitime önem veren ve kamu yararına çalışan bir derneğiz. Bu kapsamda 2005 yılından beri çeşitli kurslar düzenliyoruz. Bilgisayar kursu, yemek pişirme kursu ve fotoğrafçılık kursu gibi çeşitli kurslar düzenliyoruz” diye konuştu.

GÖRME ENGELLİLERE KUR’AN-I KERİM ÖĞRETİYORUZ

Engellilerin eğitilmesinin önemli olduğunu aktaran Özağan, “Engellilerin olmazsa olmazı eğitimdir. Her insanın eğitime ve bilgiyi öğrenmeye ihtiyacı vardır. Ayrıca devlet memurluğuna girişleri kolay olsun diye Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için de kurslar düzenliyoruz” şeklinde konuştu. Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyen görme engellilere eğitim kursları düzenlediklerini ifade eden Özağan, konuşmalarına şu şekilde devam etti: “Görme engelliler Braille alfabesi ile yazılan Kur’an-ı Kerim’i parmak uçlarıyla okuyorlar. 2005 yılından önce görme engelli arkadaşlarımız şehir dışına Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gidiyorlardı. Derneğimizin girişimleriyle 2006 yılından beri görme engellilerimiz Konya’da Kur’an-ı Kerim kursuna katılabiliyorlar. Bireysel olarak görme engelli öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenler bizlere müracaat edebilir. Amaç burada görme engellilere hizmet etmektir.”

BRAİLLE ALFABESİ GÖRME ENGELLİLERE ÖĞRETİLMELİ

Braille alfabesinin görme engelliler için çok önemli olduğunun altını çizen Özağan, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Selçuklu Görme Engelliler Okulunda 7 yıl okuyan kısmi görme engelli arkadaşımız Braille alfabesini öğrenmeden okuldan mezun olmuş. Aramıza yeni katılan bu görme engelli arkadaşımıza az görüyorsun diye alfabeyi öğretmemişler. Bugün az gören görme engelli birisi yarın tamamen görmez hale gelebiliyor. Braille alfabesini öğretmeden bu kardeşimizi okuldan mezun etmeleri büyük yanlış. Biz bu kardeşimize Braille alfabesini öğrettik ardından da Kur’an-ı Kerim’i öğreteceğiz. Görme engellilerin kendi ayakları üzerinde durması lazım.” Program görme engellilerin Kur’an-ı Kerim tilavetini okuması ve Bilgisayar Kursunu tamamlayan öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

SALİH ACIBADEM

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri