Kuran Kursu tüytop ile tanışıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Badminton Federasyonu arasında yapılan protokol gereği Konyada Kuran kursu öğrencileri, kaz tüyünden yapılan bir topla oynanan badminton sporuyla tanışma olanağı buluyor.
Alınan bilgiye göre, “tüytop” ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyun olma özelliği taşıyor. Kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanan badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanıyor. Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle, bayanların da büyük ilgisini çekiyor.
19. yüzyıl ortalarında Hindistan’da “poona” adıyla oynanan, ancak İngiliz subayların, 1860 yıllarında bunu ülkelerinde oynamaya başlamaları üzerine badminton ismini almış olan bu spor, Diyanet İşleri Başkanlığı İle Badminton Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği, yaklaşık bir yıl önce ülke genelindeki bazı Kuran kurslarında da oynanmaya başlandı. Konya Müftü Yardımcısı Belgin Aydın, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Badminton Federasyonu arasında yapılın protokol gereği, badminton sporunun, Konya başta olmak üzere pek çok Anadolu kentindeki Diyanete bağlı Kuran kurslarına, bu yaz geleceğini belirtti.
Bu amaçla Konya İl Müftülüğü olarak kendilerinin de badminton sporunu öğrenmesi ve Konya’daki Kuran kurslarında görev yapacak din görevlilerine öğretmesi için bazı din görevlilerini Ankara’ya gönderdiklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti: “Tabi Badminton Federasyonundan, Kuran kurslarımızda ihtiyaç duyacak bu sporla ilgili, raket, tüytop ve file gibi malzemeleri istedik. Buradan gönderilecek malzemeler geldikten ve Kuran kurslarımızdaki din görevlilerimize bu sporun kurallarını öğrettikten sonra, özellikle Yaz Kuran kurslarına devam eden öğrencilerimiz bu sporu yapabilecek. Bu sporun yanı sıra kurslarımızda, ders dışı sosyal zaman dilimlerinde öğrencilerimize masa tenisi, voleybol, futbol ve basketbol gibi sporlar da yaptırıyoruz. Bundaki temel amaç, öğrencilerin Kuran kurslarına ailelerinin zoruyla değil, kendi istekleriyle severek gelmelerini sağlamak.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri