Kur'an bülbüllerine ödül

Konya Kur'an Bülbülleri Ödül Merasimi'nde dereceye giren 367 hafıza ödülleri verildi. Müftü Ali Akpınar, “Kur'an; gönül, düşünce dünyamızı, söylem ve eylem dünyamızı genişleten kutsal bir kitaptır” dedi

Konya Camileri Temizleme Derneği’nin organizasyonunu yaptığı, İl Müftülüğü, Büyükşehir Belediyesi ve  Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği'nin (SELSİAD) desteklediği, “Konya Kur'an Bülbülleri Ödül Merasimi”, Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene Vali Muammer Erol'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Salih Yalçın tarafından yapılan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan SELSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Kolat, mana yüklü böyle bir programa destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Kolat, “Bütün insanlığa seslenen Kur'an evrenselleşmiştir. Dünya barışı, huzuru ve saadeti için insanlığa seslenen mucize bir kitaptır. STK'lar olarak Kur'an'ı öğrenip, öğretmeliyiz. Böylesine bir programı destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin” dedi.

Camileri Temizleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Büyükkörükçü ise, hafızlığın İslam'da önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugünün anlamı Kur'an'ı anlamaktı. Allah herkesten razı olsun. İnşallah onların gönlünde yer ederiz. Kur'an Bülbülleri'nin içeresinde hafızlar da var. Yüce Rabbim bizi Kur'an'dan eksik etmesin. Gücümüz yettiği kadar Kur'an'dan istifade etmeliyiz. Hafızlara bundan sonra daha çok iş düşüyor. Bu önemli görevi tüm aleme yaymalıyız” diye konuştu.

33 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLİYOR

Konya genelinde 858 Kur'an kursunun 45'i yatılı, 813 tanesinin ise gündüzlü olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, da “Yurtların 49 'u erkek, 809'u da kadın  şeklindedir. Yurtlarda bin 397 öğretmen, 33 bin öğrenciye eğitim vermektedir. 4 bin kişi de camilerde verilen Kur'an kurslarından eğitim almaktadır. Bugün de bu kurslardan hafızlık belgesi almış 228 öğrencimiz var. 39 hafız da engelli. Biz de bu törenle öğrencilerimizi ödüllendirmek ve teşvik etmek istedik” açıklamalarında bulundu.

“Kur’an’ı Okumanın ve Anlamanın Önemi” adlı konuşma yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar da, “Kur'an'ı okumaya, anlamaya ve iletişim kurmaya muhtacız. Kur'an'ın önemini çok iyi kavramalıyız. Gönül dünyamızı, düşünce dünyamızı ve söylem ile eylem dünyamızı genişleten bir kitaptır. Aileyi, toplumu, cenneti ve ümmeti kurar. Bizleri aydınlatmak ve yol göstermek için gelmiştir. Bundan dolayı kutsal kitabımızı iyi anlamalıyız. Ancak ülkemizde  Kur'an'ı okuyabilenlerin oranı sadece yüzde 40. Bu rakamı yüzde 100'e çıkarmalıyız” ifadelerini kullandı.

Müftü Akpınar'ın konuşmasının ardından Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, İlahiler Kasideler okudu. Kur’an-ı Kerim ziyafeti yapıldıktan sonra da Hafızlar ve Engelli Kur’an öğrencilerine ödülleri verildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri