Kuraklık Nedeniye Su Sıkıntısı Yaşanan Köylerde Çalışma Başlatıldı

Yozgat’ta havaların kurak geçmesi nedeniyle su sıkıntısı yaşayan bazı köylerde İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalarla yeni kaynak arayışlarına başladı. Yozgat’ın Lök köyünde muhtarlık,...

Yozgat’ta havaların kurak geçmesi nedeniyle su sıkıntısı yaşayan bazı köylerde İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalarla yeni kaynak arayışlarına başladı.

Yozgat’ın Lök köyünde muhtarlık, su kaynaklarını güçlendirmek için çalışma başlattı. Köye içme suyunun sağlandığı kaynakta yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Lök Köyü Muhtarı Hamza Kayhan, "Köyümüze iki kaynaktan su sağlanıyordu. Ancak kaynağın birindeki suyun bir kısmı boşa akıyordu. Biz de İl Özel İdaresi'nden kepçe ve boru istedik, bugün boşa akan suyumuzu köy içme suyu şebekesine bağlıyoruz. İnşallah, suyun köye ulaşmasıyla birlikte bütün evlerimize su vereceğiz." dedi.

Köy sakinlerinin, genelde bahçe sulaması yaptığından dolayı suların yetmediğini ifade eden Muhtar Kayhan, "Biz seçimler öncesi bütün köy halkına her eve su vereceğiz diye söz vermiştik, hala bu sözümüzün arkasındayız, her eve su vermek için çalışıyoruz. Fakat bazı vatandaşlarımız köye gelen su ile bahçe suladıkları için evlerin bir kısmına su vermede zorlanıyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla her eve su sayacı bağlanacak. O zaman vatandaşın suyu boşa akıtmayacağını düşünüyoruz. İnşallah su sayaçları bağlanırsa her eve kesintisiz su akacaktır. Köy halkımızdan isteğimiz suyu tasarruflu kullansınlar, boşa akıtmasınlar. Bir vatandaşımız suyu boşa akıtırken, başka bir vatandaşımız su bulamıyor." diye konuştu.

Su sıkıntısını çözdükten sonra köyde fazla bir sorunlarının kalmadığını vurgulayan Lök Köyü Muhtarı Kayhan, şöyle devam etti: "Köye girişe kadar yolumuz asfaltlandı. Ancak biz köyün çıkışına kadar özellikle mezarlığa kadar yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Kış mevsiminde çamurdan çıkılmıyor, bir cenaze olsa mezarlığa gidemiyoruz. Yine köyümüzün içinin taş parke yapılması konusunda müracaatta bulunduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda köyümüzün içi taş parke ve yolumuz asfaltlanırsa, vatandaşımız toz ve çamurdan kurtulmuş olacaktır."

Köylerine hizmet gelmesi noktasında kendilerine destek olan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı başta olmak üzere Vali Yardımcısı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Adnan Daldal’a, İl Özel İdare Müdürlüğü yetkililerine, İl Genel Meclisi üyelerine ve su şebekesinde çalışan işçilere teşekkür eden Kayhan, “Köyümüze hizmet için çalışıyoruz. Amacımız köyümüzde yaşayan vatandaşların, şehirdeki imkanlardan köyün de faydalanmasıdır. Hedefimiz, köyde yaşayan vatandaşımız musluğunu açtığında suyunun akması, annelerimizin, bacılarımızın çamaşırını, bulaşığını rahatça yıkmalarını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri