Kuraklık Gizli Cennet Şelalesi'nin Suyunu Yarı Yarıya Azalttı

Dünyaca ünlü Gizli Cennet Şalalesi'ni kuraklık vurdu. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Namaras(Çamlıtepe) Mahallesi'ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan 3 kademeli akışı olan Gizli Cennet Şelalesi'ni besleyen su kaynağı kuraklığa bağlı...

Dünyaca ünlü Gizli Cennet Şalalesi'ni kuraklık vurdu. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Namaras(Çamlıtepe) Mahallesi'ne 25 kilometre uzaklıkta bulunan 3 kademeli akışı olan Gizli Cennet Şelalesi'ni besleyen su kaynağı kuraklığa bağlı azaldı. 2005 yılında turizme açılan şelalenin bu sene bölgede az yağış olması sebebiyle su akışında yüzde 50 azalma oldu. Halitağalar Mahallesi'nin içme suyunun şelaleye giden su kaynağından alınması çağlayanın akışı daha azalttığı belirtiliyor.

Şelaledeki su akışı azlığı çağlayanın eskiden görenleri şaşırtıyor. Gizli Cennet Şelalesi İşletme Sahibi Güner Doğan, bu sene az yağışa bağlı çağlayanın su kaynağında yüzde 50 oranında azaldığını söyledi. Halitağalar Mahallesi'nin içme suyununda aynı kaynaktan temin edilmesinin çağlayanın suyunu daha azaldığını belirten Doğan, Gizli Cennet Şelalesi'ni Gizli Cennet Şelalesi yapana temel etkenin su zenginliği ve doğal güzelliği olduğunu söyledi. Şelaleye yıllık ortalama 15 ile 20 bin yerli ve yabancı turistin geldiğini belirten Doğan, "Bu sene az yağışa bağlı kuraklık sebebiyle şelalenin suyu azaldı. Kuraklık şelalenin suyunu yüzde 50 oranında azalttı.Şelaleyi şelale yapan su kaynağı zenginliği ve doğal güzelliği. Şelaleyi diğer şelalelerden ayıran en önemli özelliği doğal havuzlarında buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin yüzmesi." diye konuştu.

Doğan, bölgeye en fazla yabancı turistin Manavgat Side'den gelen Avrupalı, İskandinav ile Alanya'dan Rus turistler olduğunu kaydetti. İzmit'ten Manavgat'a tatile geldiklerini belirten Yücel Ezkar, ailecek ünlü Gizli Cennet Şelalesi'ni görmeye geldiklerini söyledi. Su kaynağı az olmasada şelalenin doğal havuzunda oğlu ile birlikte yüzmenin heyacanını yaşadıklarını belirten Ezkar, 1Şelalenin doğal güzelliği büyüleyici. Doğal su kaynağında suya girmek çok güzel." dedi.

Antalya'ya İzmir'den tatile geldiklerini belirten Hatice Özbilen, şelalenin suyunu geçmiş yıllara göre az olduğunu, çağlayanın doğal su akışının güzel olduğunu kaydetti.

Manavgatlı Hasan Esen'de Gizli Cennet Şelalesi'nin suyunun geçmiş yıllarda daha güçlü olduğunu, turistlerinde bölgeye su zenginliği ve doğal güzelliği için geldiğini ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri