Kuraklık, Afyonkarahisar'da Göl Kuruttu

Kuraklık nedeniyle Afyonkarahisar Değirmenayvalı beldesinde bulunan doğal göl kurudu. Kış yağışlarındaki yağış miktarının az olması sebebiyle beldedeki gölün kuruduğu bildirildi. Kuraklığın Türkiye’de vurduğu birçok noktadan birisi...

Kuraklık nedeniyle Afyonkarahisar Değirmenayvalı beldesinde bulunan doğal göl kurudu. Kış yağışlarındaki yağış miktarının az olması sebebiyle beldedeki gölün kuruduğu bildirildi. Kuraklığın Türkiye’de vurduğu birçok noktadan birisi olan bu göl, doğal olarak oluşan göller arasında yer alıyor.

Değirmenayvalı Belediyesi de kuraklığın vurduğu gölü genişletme çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında göl, yabani otlardan arındırılacak. Ayrıca büyük ölçüde genişleyecek olan doğal göl, çeşitli hayvan ve bitki türüne de ev sahipliği yapacak. Belde sakinleri yaylalarında yer alan gölün bu yıla kadar hiç kurumadığını belirtti. “Hayvanlarımız buradan sulanıyordu. Ayrıca balık tutuluyordu, yüzlerce su canlısı burada yaşıyordu. Bu yıl gölümüz kuraklıkla karşı karşıya kaldı. Şimdi çeşmelerimizden bile su akmıyor. Susuzluk, hayvanlarımızı ve bizi vurdu. Kıt olanaklarla hayvanlarımıza su yetiştiriyoruz. Çeşmelerden kısmen akan sularla idare ediyoruz. İnşallah gelecek yıl yağışlar bol olur da kuraklıktan kurtuluruz.” diyerek duygularını dile getirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri