Kura şansını iyi değerlendirdi

Ziraat Türkiye Kupasında Atiker Konyaspor’un finale kadar gelmesinde yapılan şanslı kura çekimlerinin de çok büyük etkisi oldu.

Tarihinde ilk kez adını Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yazdıran Atiker Konyaspor'da kura şansı yeşil-beyazlıların yanında oldu. Yeşil-beyazlılar finalde Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

TFF 1.LİG EKİPLERİNİ ELEDİ

Geçtiğimiz gün 3-2'lik yenilginin rövanş maçında Konya Büyükşehir BüyükşehirBelediyesi Arena Stadyumu'nda ağırladığı Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Atiker Konyaspor adını tarihinde ilk kez kupa finaline yazdırdı. UEFA Avrupa Ligi'ne katılması sebebiyle Ziraat Türkiye Kupası'na gruplardan başlayan yeşil-beyazlılar mücadele ettiği  H Grubu'ndan lider olarak çıktı. Gümüşhanespor, Trabzonspor ve Kızılcabölükspor'un olduğu grupta 11 puan toplayarak lider olarak çıkan Atiker Konyaspor son 16 Tur'da TFF 1.Lig ekiplerinden Ümraniyespor eşleşti. Normal süresi 1-1 biten mücadeleyi uzatmalarda attığı golle 2-1 kazanan Atiker Konyaspor çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde son 16 Tur'da olduğu gibi bir diğer TFF 1.Lig takımı olan Sivasspor ile eşleşti. Deplasmanda 0-0 berabere kaldığı 1.Lig ekibini evinde 3-2 mağlup eden yeşil-beyazlı temsilcimiz yarı finalde Rizespor'u eleyerek yarı finale yükselen Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. İlk maçta 3-2 mağlup olan Atiker Konyaspor, evinde Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ederek adını tarihinde ilk kez finale yazdırdı. Atiker Konyaspor finalde Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek

ABİDİN KURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri