Kupada final şansı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda 1.Lig takımlarından Ümraniyespor ile eşleşen Atiker Konyaspor’un final şansı bu tur sonrasında çekilecek kuralarda belli olacak. Güçlü ekiplerin son 16 turunda eşleşmesi yeşil-beyazlı ekibin final oynama şansını bira

Ziraat Türkiye Kupasında son 16 turuna yükselen Atiker Konyaspor  1.Lig takımlarından Ümraniyespor ile evinde karşılaşacak. Müsabaka Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Stadyumunda oynanacak. 

MAÇIN HAKEMİ  ARDA KARDEŞLER 

Atiker Konyaspor'un 5 Şubat Pazar günü sahasında saat 15.30'da evinde oynayacağı Ümraniyespor maçını hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Hakan Yemişken yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler.

KURA ÇEKİMİ SALI GÜNÜ YAPILACAK

2016-2017 sezonu Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final Müsabakaları kura çekimi, 7 Şubat 2017 Salı günü yapılacak. TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilecek kura çekimi saat 13.00'te başlayacak.

FİNAL ŞANSI YÜKSEK

Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye kupasında son 16 turunda 1. Lig  takımlarından Ümraniyespor ile eşleşti. Yeşil-beyazlı ekip rakibini yendiği takdirde son sekiz takım arasına kalarak finale bir adım daha yaklaşmış olacak.  Son 16 turunda  güçlü rakiplerin birbirleri ile eşleşmesi  Atiker Konyaspor’un bir nevi  şansına gibi görünüyor.  Yeşil-beyazlı ekibin bu turu geçtikten sonra çekeceği kura çok büyük önem taşıyor.   Son 16 turundaki eşleşmeler  şu şekilde: , Tuzlaspor – Sivasspor, Gençlerbirliği – Kayserispor, Şanlıurfaspor - Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir - Galatasaray: Mete Kalkavan, Akhisar Belediyespor – Gümüşhanespor, Atiker Konyaspor – Ümraniyespor, Kasımpaşa – Osmanlıspor, Beşiktaş – Fenerbahçe.

Bu eşleşmeler  sonrasında Beşiktaş, Fenerbahçe, Başakşehir, Galatasaray, Kasımpaşa, Osmanlıspor gibi güçlü takımların 4 tanesi elenmiş olacak.   Atiker Konyaspor bir üst tura çıktığı zaman bu güçlü rakiplerin 4 tanesi elenmiş olacak ve kurada yer almayacak. Yeşil-beyazlı ekip kalan takımlar arasında yapacağı şanslı bir kura çekimi sonrası yarı finale ve finale yükselmesinin daha kolay olması bekleniyor.

AVRUPA KUPADAN GELEBİLİR

Geçtiğimiz sezon adını Avrupa kupası gruplarına direkt yazdıran Atiker Konyaspor bu sezon ligde daha zorlanacak gibi görünüyor.  Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’a 5-1 gibi farklı bir skorla yenilen ve ara transfer dönemini  sessiz geçiren yeşil-beyazlı ekip 27 puanla 7. Sırada yer alıyor. Atiker Konyaspor’un 3.sıradaki Galatasaray ile arasında 12 puanlık bir fark bulunuyor. Geçtiğimiz sezonki başarıya ulaşmak için bu sezon baya zorlanacak gibi görünen yeşil-beyazlı ekip kupaya Avrupa vizesi olarak bakıyor.

FERHAT TÜRKOĞLU        

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri