Kupada final günü

Ziraat Türkiye Kupası finali Kayseri Kadir Has Stadında Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak

Futbolda bu sezon Ziraat Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 49. Türkiye Kupası, Kayseri Kadir Has Stadı'nda sahibini bulacak. Karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. Futbolda bu sezon Ziraat Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen 49. Türkiye Kupası, Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları arasında bugün Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Futbol Federasyonu tarafından 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-81 sezonu itibariyle Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-93 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi.

Kupanın ilk sahibi Galatasaray, son sahibi ise geçen sezon Şanlıurfa'da yapılan finalde Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Trabzonspor.

BEŞİKTAŞ'IN 8 KUPASI VAR, İBB SPOR İLK KEZ FİNALDE-

Türkiye Kupası'nda bu sezonki finalistlerden Beşiktaş'ın 8 kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Siyah-beyazlılar, kupa tarihinde daha önce 14 kez final oynayıp, 8 kez kupayı müzesine götürdü.Son 6 sezonda 4. kez finale çıkan ''Kara Kartallar'', kupayı en son 2008-09 sezonunda, İzmir'deki finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise kupa tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek.

Lacivert-turunculu ekip, Türkiye Kupası'nda bundan önce en büyük başarısını geçen sezon çeyrek final oynayarak yaşamıştı.

13 AYRI TAKIM KAZANDI

Türkiye Kupası'nı 48 yıllık geçmişinde şimdiye dek 13 ayrı takım müzesine götürdü.

Kupada şimdiye dek Galatasaray 14, Beşiktaş ve Trabzonspor 8'er, Fenerbahçe 4, Altay, Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor 2'şer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor ve Kayserispor da 1'er kez mutlu sona ulaştı.

REKORLAR HALA GALATASARAY'DA

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezon çeyrek finalde Gaziantepspor'a elenen ve son 6 sezondur finale çıkamayan Galatasaray'ın elinde bulunuyor.

Sarı-kırmızılı ekip, şimdiye dek bu kupada 19 kez final oynarken, 14 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

19 AYRI TAKIM FİNAL OYNADI

Türkiye Kupası'nın 48 yıllık geçmişinde daha önce 19 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 13'ü, en az 1 kez kupa sevinci yaşadı.

Finale yükselip de kupayı şimdiye dek hiç kazanamayan takımlar ise Adana Demirspor, Boluspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor.

Bunun yanı sıra Kocaelispor 2, Sakaryaspor ile Kayserispor ise oynadığı tek finalde kupayı kazanma başarısını gösterdi.

Öte yandan, Galatasaray, 19 kez final oynayıp 14 kez kupayı kazanırken, 14 kez final oynayan Beşiktaş ile 13 kez finalde yer alan Trabzonspor ise 8'er kez güldü.

EN ÇOK FİNAL KAYBEDEN TAKIM FENERBAHÇE-

Fenerbahçe, 13 kez final oynayıp, bunlardan sadece 4'ünde kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu. Türkiye Kupası'nda, Altay da 7 kez finale çıkıp, yalnızca 2 kez kupanın sahibi olabildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri