Kupa öncesi son sınavlar

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Torku Selçuk Üniversitesi özel maçlar nedeniyle Ankara'ya gitti

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Torku Selçuk Üniversitesi Maliye Milli Piyango, İstanbul BB ve Söğütsen Seramik takımları ile oynayacağı özel maçlar nedeniyle Ankara'ya gitti. Sarı-mavili ekip 18-20 Eylül tarihlerinde ise kupa maçlarıoynayacak.  
Basketbol  Erkekler 2. Ligi’nde mücadele edecek olan Torku Selçuk Üniversitesi’nde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Temsilcimiz idmanların yanı sıra hazırlık maçları serisini de sürdürüyor. Torku Selçuk Üniversitesi, bu doğrultuda  Ankara’ya gideerek bugün başlayacak özel turnuvaya katılacak. Başkentte 3 gün sürecek turnuvaya Torku Selçuk Üniversitesi ile birlikte Maliye Milli Piyango, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Pi Koleji veya Söğüt Seramik takımları katılacak. Eksikleri görme adına hazırlık maçlarının önemli olduğunu vurgulayan Torku Selçuk Üniversitesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu, “Ankara’daki turnuva bu açıdan faydalı olacak” dedi.
İyi bir kadro oluşturduklarını ifade eden  Antrenör Aclan Kavasoğlu sözlerini şöyle tamamladı. “İyi bir kadro oluşturduk. Genç ve deneyimli isimlerden oluşan bir kadroyla mücadele edeceğiz. Konya’daki basketbol potansiyelini çok iyi biliyorum. Taraftarların basketbola olan sevgisi çok büyük. El ele vererek Selçuk Üniversitesi’ni 1. Lig’e taşımak istiyoruz. Bunun için hazırlıklarımız hız kesmeden sürüyor” Sarı-Mavililer 12-14 Eylül tarihlerinde ise Ankara’da Maliye Milli Piyango, İstanbul BB ve Söğütsen Seramik ile dörtlü turnuvada karşı karşıya geldikten sonra 18-20 Eylül tarihlerinde Federasyon Kupası’nda mücadele edecek. Yarı finale kalması durumunda 23-25, finale kalması durumunda ise 29-30 Eylül tarihleri arasında kupa maçlarını oynayacak temsilcimiz ligin ilk sınavını ise 6 Ekim’de kendi evinde Banvit Kırmızı ile kendi evinde oynayacak.
FEDERASYON KUPASI İLK KEZ OYNANACAK
Bu yıl ilk kez oynanacak olan Federasyon Kupası’nda 2012-2013 sezonunda TB2L’de mücadele edecek takımlar katılacak ve maçlar Federasyon tarafından belirlenecek merkezlerde yapılacak. Federasyon Kupası 1.tur müsabakaları 3 takımlı 6 grupta tek devreli lig usulü oynanacak. 3 gün sürecek mücadeleler sonunda gruplarında 1. olan 6 takım TBF tarafından daha sonra açıklanacak bir merkezde 2.tur müsabakalarını oynayacak. Bu turda 3 takımlı 2 grup oluşturulacak ve maçlar tek devreli lig usulü ile oynanacak. Gruplarını 1. tamamlayan takımlar, final müsabakasında oynamaya hak kazanacak. Final maçı sonunda kazanan takım 2012-2013 sezonu Federasyonu Kupası Şampiyonu olacak. Federasyon Kupası Grupları şu şekilde oluştu; A Grubu Uşak Üni. Belediyespor, Darüşşafaka
Başkent Gençlik. B Grubu İzmir BŞB., Best Balıkesir BK, Bandırma Kırmızı. C Grubu: Vestel İstanbulspor, İstanbul BŞB. D Grubu Final Gençlik, Söğütsen Seramik, Genç Telekom
E Grubu Maliye Milli Piyango, Akhisar Belediye, Selçuk Üniversitesi. F Grubu
Trabzonspor, Pertevniyal, Gelişim Koleji
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri