''Kumbaram Dolsun Van'a Okul Olsun'' kampanyası

Konya'da bir okulda, öğrencilerin harçlıklarını biriktirerek topladığı bir miktar para, kampanya kapsamında Van'a gönderildi
Van'da meydana gelen depremde okulları yıkılan ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Vanlı çocuklar için Kimse Yok mu Derneği ve Gonca Dergisi işbirliğinde ''Kumbaram dolsun Van'a okul olsun'' kampanyası kapsamında Konya'da bir okulun öğrencileri tarafından toplanan para yardımı Van'a gönderildi.
     Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu öğrencilerine teşekkür belgesi verilmesi için düzenlenen programda, kampanyaya Türkiye genelinde ciddi destekler verildiğini söyledi.
     Van'daki öğrencilerin en güzel okullarda geleceğe hazırlanmaları için ülke genelinde çalışmalar yapıldığını anımsatan Aşcı, ''Bütün ülkenin insanları birbirleriyle kardeş olduğunu, büyüklerine gösterdiler. Biriktirdikleri harçlıkları harcamadılar. Van'daki kardeşleri için kumbara yaptılar'' dedi.
     Konya'da Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu öğrencilerinin kampanya boyunca kumbaralarını Van için doldurduğunu ifade eden Aşcı, şunları kaydetti:
     ''Yoğun bir çalışmayla Van'daki kardeşleri için çalışan öğrencilerimiz, derneğimizce manevi değeri çok büyük olan 3 bin 500 lirayı topladılar. Kumbarasını dolduran okul idaresine teslim etti. Okul idaresi bu paraları makbuz karşılığında Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi'ne teslim etti. Konya'da ve ilçelerinde bulunan diğer ilköğretim okulları da aynı heyecanla kampanyaya iştirak ettiler.''
     Okul Müdürü İbrahim Yeniay ise Van'daki öğrencilerin acılarına kendilerinin de ortak olduğunu vurguladı.
     Depremin yaşandığı ilk günlerde öğrencilerin 7 bin 500 lira miktarındaki parayı iki gün içinde toplayarak Van'a gönderdiğini anımsatan Yeniay, ''Yardımın büyüğü ya da küçüğü yok, hepsi aynı. Önemli olan kardeşliğimizi göstermiş olmamız'' diye konuştu.
     Daha sonra kampanyaya destek veren öğrenciler adına sınıf temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri