Kulüplere özel polis

Çalışkan: Avrupa ülkelerindeki gibi takıma özel polis görevlendireceğiz. TFF yönetim kurulu üyesi Özerten: Kendi adınıza küfredenleri hoş görürseniz yarın size küfredenleri de hoş görmek zorunda kalırsınız
Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi, takımlara özel polis görevlendirileceğini ve bu görevlilerin takımların yurt içi ve dışı maçlarını takip edeceğini söyledi. Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu, “Çözüme Doğru-2” toplantısında konuşan Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan, maçların emniyetli bir şekilde oynanabilmesi için sadece emniyet güçlerince alınacak önlemlerin yeterli olmayacağını kaydetti. Statların da gerekli emniyet önlemlerini almaya müsait bir şekilde olması gerektiğini belirten Çalışkan, standartlara uygun olmayan statlarda karşılaşma oynanmaması gerektiğini vurguladı.
Çalışkan şunları söyledi: “Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı olarak, önümüzdeki günlerde “gözlemci polislik” uygulamasına geçmeyi düşünüyoruz. Avrupa ülkelerindeki gibi takıma özel polis görevlendireceğiz. Avrupa’da her kulübe ve taraftar grubuna özel olarak yeteri kadar polis görevlendirilmektedir. Bu görevliler takımın yurt içinde ve dışında tüm müsabakalarına bizzat iştirak etmekte, kulübün fanatik holiganları hakkında detaylı bilgilere sahip olmaktadırlar. Deplasmanda oynanan maçlarda gidilen ilin spor güvenlik birimi ile ortak çalışma yapmakta ve takip ettiği takımın cezalı taraftarlarının müsabakaya girişlerini engellemektedirler. Bu uygulamayı Türkiye’de önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”
UFUK ÖZERTEN: HEDEF HOLİGANLAR
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten de, futbolda şiddetin önlenmesi için hedefin belirlenmesi ve bu hedef doğrultusunda çalışma yapılması gerektiğini bildirdi.  Hedefin holigan taraftarlar olduğunu dile getiren Özerten, bu taraftarların stada girişi engellenirse sorunun da çözüleceğini ancak futbol ailesinin paydaşlarının biletsiz seyircilere göz yumduğunu ya da bedava bilet dağıttığını öne sürdü. Kulüp yöneticilerini de eleştiren Özerten, “Söylemlerinde birer evliya gibi konuşup, eylemlerinde adeta birer şeytan gibi davranan insanları, en az benim kadar sizin de tanıdığınıza inanıyorum. ‘Benim küfürbazım iyidir, benim adıma başkalarına küfredenler iyidir, ancak bana kimse küfretmeyecek’, anlayışı yanlıştır. Kendi adınıza küfredenleri hoş görürseniz yarın size küfredenleri de hoş görmek zorunda kalırsınız” diye konuştu. Özerten, özellikle büyük maçlarda her taraftarın tribünde rahatça oturması durumunda küfürlü tezahüratların ve şiddetin asgari düzeye indirildiğini, ancak kapasitenin üzerinde seyirci alınması halinde sorunların baş gösterdiğini anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri