Kulüpler Birliği önemli bir aktördür

Yeni seçilen Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal ve beraberindeki heyet, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıça nezaket ziyaretinde bulundu

Yeni seçilen Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal ve beraberindeki heyet, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bakanlığın ek binasında gerçekleştirilen ziyarete, aynı zamanda Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ünal’ın yanı sıra Antalyaspor Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanvekili Hasan Akıncıoğlu, Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahraman ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı. Kabulde konuşan Bakan Kılıç, heyetin kendilerine seçimden sonra nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, “Futbolda Kulüpler Birliği önemli bir aktördür” dedi. Kılıç, bakanlığın Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) öncüleyerek ve kulüpleri de öne alarak sorunların çözümünü arzuladığını belirterek, “Sorunlara birlikte çözüm arıyoruz. Kulüplerin hepsi aynı gemide. Çözüm önerilerimizi TFF seslendirmelidir. Futbolda Kulüpler Birliği önemli bir aktördür” diye konuştu.

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, Fenerbahçeli bir grup taraftarın Galatasaraylı basketbolculara yaptıkları saldırıyı sorması üzerine Kılıç, şunları söyledi: “Hiçbir taraftarın, hiçbir taraftar grubuna veya takıma kötü muamelesini onaylamıyoruz. Taraftarlar böyle bir hakkı kendilerinde bulmamalıdır. Bu konuda ilk önce kulüp yöneticileri açıklama yapan olmalıdır. Reaksiyon ilk anda verilmelidir. Karadeniz’de güzel bir söz vardır, ‘Hepimiz aynı tavanın balıklarıyız’ şeklinde. Rekabeti bu boyuta taşımanın kimseye faydası olamaz. Yasal zeminde gerekenler yerine getirilecektir.”

Kulüpler Birliği Başkanı ve Eskişehir Kulübü Başkanı Halil Ünal da kabulde yaptığı kısa konuşmada, Türk futbolunda önemli bir dönemi atlattıklarını belirterek, “TFF’nin mali genel kurulunda kulüplerden özel talepler gelecek. Türk futbolunda önemli bir dönemi geride bıraktık. Türkiye 5 takımla Avrupa kupalarında temsil edilecek. Seçim sonrası Sayın Bakana bir nezaket ziyareti yaparak, belirttiğim konularda görüşlerini alacağız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri