Kulüp sayısı arttırılmalı

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: Konya boksunun en önemli sorunlarından birisi kulüp sayısındaki yetersizlik. Konya boksu mutlaka eski başarılı günlerine dönmelidir. Bunun için adımlar atılmalı

KONYA'DAN MEMNUN AYRILDI

Üniversiteler arası Türkiye Boks Şampiyonası için şehrimize gelen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Konya'nın Türk boksunda önemli bir yerinin olduğuna dikkat çekerek, kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılarak, boksun çıkarlarının etrafında birleşilmesinin gerektiğini söyledi. Konya'nın geçmişte çok önemli sporcular yetiştirdiğini ifade eden Gözgeç, “İnşallah yeni dönemde Konya boksu daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

Konya'nın boks branşındaki potansiyelini önemsediğini vurgulayan Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, “Konya önemli bir spor şehri olduğu kadar önemli de bir boks şehri. Dolayısıyla Türk boksunun Konya'dan beslenme gibi bir zarureti var. Çünkü, geçmişte milli takımlara sporcu yetiştiren bir şehrin son dönemlerde geri kalması boksu yöneten bizleri bir hayli tedirgin etmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Sayın Faruk Özçelik Bey ile Spor Genel Müdürü  Sayın Mehmet Baykan Bey'in desteğini alan bir şehrin boks branşının geri kalması elbette içimize sinmez. Federasyon olarak bütün illerimize olduğu gibi, Konya'ya da destek vermek bizim asli görevimizdir” diye konuştu.

Konya boksunun yetersizliklerinden birisinin de kulüp sayısındaki azlığın olduğunu vurgulayan Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Konya'da süratle kulüp sayısını artırmalıyız” dedi. Gözgeç şöyle konuştu:

“Federasyonumuzda boksu seven ve boksu bilen Konyalı bir arkadışımız var. Kendisi bana  kulüp sayısını artırma noktasında düğmeye basıldığı müjdesini verdi. Bazı Belediyeler ve Konyaspor Kulübü Başkanı ile görüşmüşler. Gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Hem yönetimdeki arkadaşımız, hem de boks il temsilcimiz ile sürekli fikir alış-verişinde bulunacak ve Konya boksunun çıtasını yükselteceğiz” şeklinde konuştu. 

 ÖNCELİK AHLAKLI SPORCULAR YETİŞTİRMEK

Başkan Gözgeç, kendileri için başarıdan daha önemli kıstaslar olduğuna da vurgu yaparak, “Bizim önceliğimiz vatanını, milletini seven, asla ihanet içerisinde olmayacak ahlaklı sporcular yetiştirmek. Bunu sağladığınız zaman başarı biraz geç de olsa kendiliğinden gelir. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın doping konusundaki hassasiyeti hepimizin malumu. Bu konuda da en ufak bir tolerans göstermeden yolumuza devam ettik, ediyoruz, edeceğiz. Bunca başarının içerisinde olimpiyat madalyası olmaması bizi üzüyor. 2020 yılındaki Tokyo Olimpiyatları için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah orada çok güzel bir jenerasyonla mücadele edeceğiz" dedi.

TÜRK BOKSUNA KÜBALI ANTRENÖR

Dünya'da 'Boksun Morinhosu' olarak bilinen Kübalı antrenör Carlos Yvan Fuentes Villanueva ile anlaştıklarını hatırlatan Başkan Gözgeç, şöyle devam etti:

"Villanueva ile uzun soluklu bir proje çerçevesinde uluslararası alanda önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. 2016 Rio Olimpiyatları'na yerli antrenörlerle hazırlandık ve beklenenin üzerinde bir başarı elde ettik. Bu başarıyı yeterli görmüyoruz. Gelecek 4 yılda Türk boksu dünyaya damgasını vuracak. Bu süreçte Avrupa ve Dünya şampiyonalarında önemli başarılara imza atacağımızdan ümitliyim. Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Türk halkını gururlandıracak sonuçlar almak, Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşı'nı herkese dinletmek istiyoruz. Kübalı antrenör sayesinde hem sporcuların performansı artacak hem de Türk antrenörlerin gelişimleri sağlanacak. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın da direktifiyle Kübalı antrenörle anlaştık. Antrenörümüzü sadece milli takımı eğitmesi ve yetiştirmesi için değil aynı zamanda kendi antrenörlerimizin de eğitimine katkısı olması amacıyla getirdik."

Başkan Gözgeç ayrıca, "Yukarıda da söylediğim gibi, bu başarıları kazanan sporcu kardeşlerimin henüz yaşları çok genç. İyi bir nesil yetiştirdik, şimdi bu cevherleri işleyip olimpiyatlardan madalya hedefimize ulaşmak istiyoruz. Kübalı antrenörümüz ile iyi bir nesli iyi bir hocayla buluşturmuş olduk. 2020 hedeflerimize ulaşmak için 2017’deki yol haritamıza da emin adımlarla devam edeceğiz. İnşallah ülkemiz sporu için daha büyük işlere imza atmanın sevincini birlikte yaşayacağız” ifadesini kullandı.

BURAK TASPINAR merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri