Kültürspor şampiyon

2.Amatör Küme D Grubu'nda bitime 3 hafta kala en yakın rakibine 10 puan fark atan Akören Kültürspor, şampiyonluğu garantileyerek 1.Amatör Küme'ye yükseldi

Konya 2.Amatör Küme A,B,C ve D gruplarında pazar günü 7.hafta müsabakaları oynandı. Oynanan mücadeleler sonucunda 1.Amatör Küme'ye yükselen ilk takım belli oldu. Huğluspor'u 2-1 yenen Akören Kültürspor D Grubu'ndaki en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkartarak 1.Amatör Küme'ye yükseldi. Gelecek haftalarda oynanacak müsabakalar sonucunda 1.Amatör Küme'ye yükselecek olan diğer takımlar belli olacak.

5 TAKIM ARASINDA YARIŞ DEVAM EDİYOR

2.Amatör Küme A Grubu'nda şampiyonluk yarışı 5 takım arasında devam ediyor.Altuntaşspor ligde kalma mücadelesi verirken Seyranspor,Yunakspor, Tuzlukçu Belediyespor, Akşehir Birlikspor ve Akşehir Gençlikspor arasında şampiyonluk mücadelesi devam ediyor. Grupta bu hafta oynanan maçlar sonucunda Akşehir Gençlik liderliğini sürdürdü. Ligde son sırada bulunan Altuntaşspor'a yarım düzine gol atan Akşehir Gençlikspor puanını 15'e yükselterek liderliğini sürdürdü. Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle: ""Tuzlukçu Bld.  3-1 Akşehir Birlik, Yunakspor  2-0 Seyranspor."

KARTALLAR ŞAMPİYONLUĞU İLAN EDECEK

B Grubu'nda ise şampiyonluk yarışı Kara Kartallar ile Gölyazı Belediyespor arasında devam ediyor. Bu hafta karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelesinde kazanan Kara Kartallar oldu. Rakibin 4-3 yenen Kara Kartallar grupta yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Kara Kartallar bu haf           ta oynayacağı Yeniceoba Gençliği'ni yenmesi halinde 1.Amatör Küme'ye yükselecek. Grupta haftayı Yeniceoba Gençliği bay olarak geçerken diğer karşılaşmada ise Hilalspor, Başakspor'u 4-2 mağlup etti.

HAVZAN AVANTAJI KULLANDI

C Grubu'nda ise Havzanspor, İçeri Çumra Belediyespor'un bay geçtiği haftada Ergesspor'u 2-0 mağlup etti. Grupta oynanan diğer karşılaşmada Alibeyhüyüğü Yardımlaşma Derneği, Ak İnşaat Sanayispor'u 2-1 mağlup etti.

10 PUAN FARK ATTI

D Grubu'nda ise pazar günü oynanan maçlar sonucunda ilk şampiyon belli oldu. Akören Kültürspor evinde ağırladığı Huğluspor'u 2-1 mağlup ederek 1.Amatör Küme'ye yükseldi. En yakın rakibi olan  Yeni Meramspor'a 10 puan fark atan Akören Kültürspor ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Grupta oynanan diğer karşılaşmada Yeni Meramspor ile Maliyespor 1-1 berabere kalırken Hadimspor ise haftayı bay geçti.

ASKF TEBRİK ETTİ

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 2.Amatör Küme D Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyerek 1.Amatör Küme'ye yükselen Akören Kültürspor'u tebrik etti. Siteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Konya 2.Amatör Küme 2016-2017 Futbol Sezonu, Akören Kültürspor 1.Amatör Küme'ye yükseldi. Bu sezon 2.Amatör Küme D Grubunda mücadele eden Akören Kültürspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. En yakın rakiplerine on puan fark yaparak şampiyon olan Konya futbol liglerimizin köklü amatör spor kulüplerinden Akören Kültürspor'u kutlar, gelecek sezon yer alacağı 1.Amatör Küme'de başarılar dileriz."

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri