Kültüre, tarihe ve sanata değer katıyor

Konya'nın kültür, tarih ve folklorunu ele alan ve Merhaba Gazetesi bünyesinde çıkan Akadamik Sayfalar'ın yazar kadrosu Merhaba Gazetesi'nde bir araya geldi.

Toplantıya Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, SÜ Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz, SÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı, Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin, Araştırmacı Yazar Muhammet Doğan, Nail Bülbül,  Ahmet Çelik, Av. Serdar Ceylan, Ahmet Sevgi, Halit Güler, Fotoğrafçı İbrahim Dıvarcı, Ahmet Kuş katıldı. Şehir dışında olan ve mazeret belirten bazı yazarlar ise toplantıya katılamadı.

Selçuklu Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Akademik Sayfalar'ı Konya için çıkardıklarının altını çizerek, 12 yıldır böyle bir kültürün içinde olmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Arslan, “Bu yayın şehrimize hizmet ediyor. Şehrin geçmişine ve geleceğine ışık tutuyor. Merhaba Gazetesi olarak da böyle bir yayına hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bunun yanında yazar kadrosunu arttırmak için de girişimlerimiz oluyor. Araştırmacı Aziz Ayva'nın yazması için kendisinden söz aldım. Bunun yanında Saim Sakaoğlu hocanın asistanlarına ulaşılarak halk folkloru hakkında yazılar alınabilir. Kendisi de bu konuda söz sahibi bir hocamızdır. Bu noktada diğer yazarlarımız da yeni yazarları kadroya katarlarsa Akademik Sayfaların kalitesi daha çok artacaktır” dedi.

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan da, gazetenin ve Akademik Sayfalar'ın gündeminin farklı olduğuna ifade ederek, gazete olarak yayına her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını vurguladı.

Akademik Sayfalar’ın çıkmasında büyük emekleri olan Av. Mehmet Ali Uz ise, yazar kadrosunun kolay yetişmediğine vurgu yaparak, “Ben bugüne kadar görevlerimi hep işleri devam ettirecek şahıslara bıraktım, Aydınlar Ocağını Dr. Mustafa Güçlü'ye, Yeşilay Derneğini Sabri Pişkin'e bıraktım. Akademik Sayfaları da Ali Işık'a emanet ettim. Allah'a şükür önemli bir hizmet olarak Akademik Sayfalar çıkmaya devam ediyor. Bunun yanında gelen uzun yazıları kısmadan yayınlamak gerektiğine inandım ve bundan sonra böyle bir çalışma yürüyecek. Aynı şekilde yeni yazarlarla da yazı çeşitliliği ve kalitesi daha da artacaktır” dedi.
Akademik Sayfalar’ın hazırlayıcılarından olan Ali Işık da, “Emek vermeden iyi ürün ortaya çıkmıyor. Ben 3 yıldır ailemi ihmal ettim, ziyaretlerimi ihmal ettim. En önemlisi çok sevdiğim okuma kültürümü bıraktım. Çünkü Konya'ya hizmet eden önemli bir yayını hazırlıyorum. Bu yayın çok zor çıkıyor. Yazarlar taşın altına elini koyup yazılarını ihmal etmesin” dedi. SÜ Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Karpuz, Akademik Sayfalar’a yazı yazmaktan çok mutlu olduğunun altını çizerek, bundan sonra da daha çok yazı vermeye devam edeceğini vurguladı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Arabacı ise, “Konya kültürüne hizmet etmesi açısından Akademik Sayfalar yayına devam etmelidir. Bu hizmet artık bir gelenek haline geldi” dedi.

Konya Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin ise, Konya'da pek çok şeye öncülük etmiş olan Akadamik Sayfaların bir çok tez ve makaleye de referans olması sebebiyle yayının devam etmesinin önemli olduğunu kaydetti. Araştırmacı Yazar Ahmet Çelik de Akademik Sayfalar'ın tam akademi olduğuna dikkat çekerek, birçok kişiyi yazarlığa teşvik etmesi ve yeni yüzleri Konya kültürüyle buluşturması açısından yayının devam etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Araştıram Yazar Av. Serdar Ceylan da, Akademik Sayfalar’da meslektaşı Av. Mehmet Ali Uz'un tavsiyeleri ile başladığını dile getirerek, Konya hayatına, sanatına, kültürüne ışık tutan bu yayının devam etmesinin ve gelecek kuşaklara aktarılmasının bir vefa borcu olduğunu vurguladı.

Araştırmacı Yazar Ahmet Sevgi de, yazı eksik olduğu zaman iktibas yoluyla yazı temin edilebileceğini ve bu noktada kendisinin yardıma hazır olduğunu vurguladı. Fotoğrafçı Ahmet Kuş da, Akademik Sayfalara katkı vermeye devam edeceklerini bildirdi.
Fotoğrafçı İbrahim Dıvarcı ise Akademik Sayfalar'ın şehri değerli kılan insanlar tarafından çıkarıldığını ve yayının tarihe şerh düştüğünü belirterek, burada çalışanların Allah rızası için insanlara faydalı bir şeyler verme çabasında olduklarını söyledi.
Araştırmacı Yazar Muhammet Doğan, Konya'nın bilinmeyenlerin Akademik Sayfalar’da yer aldığının altını çizdi.

Araştırmacı Yazar Halit Güler, Akademik Sayfaların faydalı olacağına inandığını kaydetti. Gazeteci Yazar Nail Bülbül ise, Türkiye'de Yarından itibaren Merhaba Gazetesi'nin yazar kadrosu içinde bulunduğunu aktararak, çocukluğundan itibaren bilgi birikimi aktarmaya çalıştığını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri