Kültür mozaiği oluşacak

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Öğrenci Buluşmasında Konyada eğitim gören 60 farklı ülkeden yaklaşık bin 200 öğrenci kendi kültürel değerlerin

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda Konya’da eğitim gören 60 farklı ülkeden yaklaşık bin 200 öğrenci kendi kültürel değerlerini yansıtmaya ve anlatmaya çalışacak

 

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MİSA) tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Öğrenci Buluşması 12 Mayıs’ta başlayacak. Kulesite etkinlik alanında yapılacak olan ve 2 gün süreceği bildirilen etkinlikler kapsamında 50 katılımcı ülkeden yüzlerce öğrenci ve dünya kültürlerinden 34 farklı özel etkinliğin gerçekleşeceği organizasyonda, farklı ülkelerden gelen ve farklı kültürlere mensup öğrenciler kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Konuyla ilgili dernek binasında açıklama yapan Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Şahin Uludağ, “Konya’da 60 ülkeden yaklaşık bin 200 öğrenci kardeşimiz eğitim görüyor. Acı tatlı hatıralarıyla ömürlerinden bir bölüm, şehrimizde geçiyor. normal öğrencilik şartlarına göre ciddi sıkıntıları da gurbette kendilerini yalnız bırakmıyor. Gurbet acısı, damaklarının alışık olmadığı yemek tatları, maddi sıkıntılar, kültürel farklılıklar, seçtikleri alanda dil sorunları, memleket ve aile hasreti gibi sorunlar yaşıyorlar. Kendileri için en zor olan ise yanlış tanınmaları, bilinmemeleri, duyulmamalarıdır. Biz kardeşiz, ümmetiz, aynı milletteniz, Müslüman’ız. Aynı yolun yolcusu, aynı kökün fidanlarıyız” dedi.

“Niye birbirimize bu yabancılığımız, nedir bu soğukluğumuz, paylaşmak dururken nedir bu halimiz?” gibi soruların cevaplarının bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’nda olduğunu söyleyen Mücahit Şahin Uludağ, “Ülkemizde 5 yıl ikamet eden, lise, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi tamamlamak için bulunan ve hayatlarının en önemli yıllarını bizimle geçiren kardeşlerimizle buluşacağız. Bu çalışmamızda ülkemizde burslu, burssuz eğitim gören tüm misafir öğrencilerimizle halkımızı buluşturuyoruz. Birbirimizin kültürlerini tanıyor, sımsıkı bir kardeşlik bağı kuruyoruz. Ganalı Ahmet, Tatar Ramazan, Komorlu Eyyüp, Mısırlı Mustafa, Arnavut Hasan, Çerkez Hüseyin var. Arap Ömer, Kürt Bilal, Türk Erol, Moğol Cengiz, Boşnak Hamdi, Çeçen Şamil, İnguş Recep, Çadlı Selamettink, Kamerunlu Hüsamettin, Makedonyalı Celalettin, Kırımlı İskender, Filistinli Yasin, Habeşli Fatma, Özbek Zehra, Uygur Zeynep, Kırgız Selma, kendilerini anlatacak. Sofrasını, annesini, babasını, ülkesinin kokusunu, hayatını, getirdiği selamları anlatacak. Gelenek göreneklerini sergileyecek. Ülkesinden türküler söyleyecek, hünerlerini ortaya koyacak” dedi.

Bu vesileyle 12-13 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan öğrenci buluşmalarına tüm Konya halkını davet eden Mücahit Şahin Uludağ, “Günümüz muhacirlerine ensarca kucağımızı açıyoruz. Sahipsiz olmadıklarını anımsatıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri