"Kültür Hassasiyeti Dikkate Alınmazsa Kaybeden Almanya Olur"

Merkezi Essen'de bulunan Ruhr Diyalog Derneği çok sayıda göçmenin yaşadığı Ruhr bölgesinde bulunan okullarda kültürel hassasiyet konulu bir konferans düzenledi. Essen Kültür Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Ronald Kurt ve Jessica Pahl’ın...

Merkezi Essen'de bulunan Ruhr Diyalog Derneği çok sayıda göçmenin yaşadığı Ruhr bölgesinde bulunan okullarda kültürel hassasiyet konulu bir konferans düzenledi.

Essen Kültür Bilimleri Enstitüsü’nden Prof. Ronald Kurt ve Jessica Pahl’ın programda 4 yıldır süren projeleri hakkında bilgi vererek tanıtımını yaptılar. Ruhr Bölgesinde bulunan 3 okulda yaptıkları çalışmalarda önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Prof. Kurt, “Kültürel hassasiyet Almanya da yaşayan insanlar için ortada duran bir gerçek. Bu gerçeği herkesin kabullenmesi gerekiyor. Aksi takdirde kaybeden Alman toplumu olacaktır.” dedi.

Siyasi çevrelerin bu konuda yeterli duyarlılığı göstermediğini söyleyen Prof. Kurt, özellikle karar verici insanların dikkatlerini bu konu üzerine yoğunlaştırmasını tavsiye etti. Eğitim ve diyalog, toplumda birlik ve dayanışmayı sağlayacak en önemli değer olduğunu ifade eden dernek başkanı Celal Fındık,“Bu değerlere önem vermeliyiz ve bu konu üzerine dikkatleri çekmeliyiz.” diyerek Hz. Ali’nin ‘Çocuklarınızı gelecek nesillerin ihtiyaçlarına göre yetiştirin’ sözünü dile getirdi.

Çok kültürlü ve her milleten insanın yaşadığı renkli bir Almanya’ya doğru yol alındığını ifade ederek, “Bu gidişte beraber ortaya bir şeyler koymalıyız. Bu konuda eksikliklerimiz varsa bunları tamamlamalıyız.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri