Küflü peynir de lüks oldu!

Konyalıların çok sevdiği küflü peynir de zam furyasından nasibini aldı. Küflü peynirin kilogram fiyatı170 lirayı buldu.

Bazı internet sitelerinde ise küflü peynirin kilosunu 200 liraya satanlar da oldu Hayvancılık sektöründe yaşanan problemler, döviz kurundaki hareketlilik beraberinde gıda ürünlerine de büyük oranda zam getirdi. Son günlerde hayvansal gıda ürünlerinde yeniden fiyat artışı yapıldı. Peynire, süte, yoğurda, kaymağa, tereyağına gelen zam vatandaşın bütçesini hayli zorluyor. Konyalıların çok sevdiği küflü peynir de zam furyasından nasibini aldı. Küflü peynirin kilogram fiyatı 170 lirayı buldu.


SON 7 AYDA KÜFLÜ PEYNİRE YÜZDE 41 ORANINDA ZAM
Halk dilinde küflü peynir olarak bilinen ve yeşil peynir olarak tescil alan bu lezzet, yaklaşık 6 aylık bir üretim sürecinden sonra sofralara geliyor. Küflü peynirin fiyatının artması, vatandaşı kızdırdı. Küflü peynirin kilosu, 2021 yılının sonunda 30 liradan satılıyordu. 2022 yılının aralık ayında ise küflü peynirin kilogram fiyatı 120 lira oldu. Aradan geçen 7 ayın sonunda küflü peynirin kilosu 170 lirayı buldu. Son 7 ayda küflü peynire yüzde 41 oranında zam geldi.


BAZI İNTERNET SİTELERİ FİYATLARI ABARTTI
Bazı internet siteleri ise küflü peynirin kilogram fiyatını daha yüksekten göstererek, satışa çıktı. Küflü peynirin kilosunu 250 liraya kadar satan sitelerin varlığı ise dikkatlerden kaçmadı. Konyalılar ise “Küflü peynir, Konyalının olmazsa olmazıdır. Küflü, sadece kahvaltılarda yenilmez. Küflü peynirin böreği de yapılır. Önceden kilo kilo alıp, küflü peynir tüketirdik. Çok ucuzdu. Şimdi 170 lira olmuş. Nasıl olacak böyle bilmiyoruz” dedi.


EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri