Kudüs'ün bir karışını bile yedirtmeyiz

Mekke ve Kudüs'ün Fethi programında konuşan AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, "Bırakın İsrail'i biz ABD'yi bile devlet olarak tanımıyoruz. Kudüs'ün bir karışını size yedirtmeyiz. Bunu Konya'dan duyun " dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) geleneksel hale getirdiği Mekke'nin Fethi programını bu yıl da 81 ilde düzenledi. Fetih programı Konya'da da coşkuyla icra edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fetih programına; AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, AGD Genel Başkan Yardımcısı M. Ali Korkmaz, Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci, Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, parti başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Can, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, çok sayıda AGD üyesi, Milli Görüşçü Kuruluşlar Organizasyonu (MİLKO) temsilcileri ve binlerce davetli katıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Orta Okullar Komisyonu, sloganlar eşliğinde programın yapılacağı merkeze giriş yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri düzenledi. İstiklal Marşı okundu ve ardından Mekke ve Kudüs'ün fethini anlatan sinevizyon gösterimi yayınlandı. Salonda "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. Hafız Abdullah Altun tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Hafız Altun, Fetih Suresini okudu. Kahrolsun İsrail sloganları atılarak, büyük emek harcanarak yapılan koreografi çalışması davetlilere izlettirildi. Hamas Lideri İsmail Haniyye'nin Türkiye'ye gönderdiği mesaj davetlilerle paylaşıldı. Ayrıca kum sanatı gösterisi gerçekleştirildi. Sanatçı Ammar Acarlıoğlu'nun konseri ile program devam etti. Siyer-i Nebi sınavında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Ayrıca yapılan çekilişle bir kişi umreye gitmeye hak kazandı.

GENÇLERİ KÖTÜLÜKLERDEN KORUYORUZ
AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, bu programın sadece Konya'da değil; Türkiye'nin 81 ilinde ve dünyanın birçok noktasında yoğun katılımla yapıldığını ve 5 yıldır siyer-i nebi yarışması yapıldığını belirtti. "1 milyona yakın genç bu yıl bu sınava girdi" diyen Turhan, "Biz, bu yarışmayla gençlere efendimizi benimsetmek için çabalıyoruz. Geçtiğimiz yıl Ankara'da yarışmanın olacağı gün okulları gezdik. Görme engelli kardeşlerimizin olduğu bir sınıfa girdik. Bir hanım kızımızla uzun muhabbet ettik. Kitabı okudun mu diye kızımıza sordum. 'Evet' dedi. Sonra 'Ben, bu yarışmaya birinci olmak için değil efendimizin hayatını öğrenmek için girdim efendim benden razı olsun yeter' dedi. Bu olay beni çok etkiledi. Gaziantep de yaşadığımız bir hadise daha var. Yarışma için stand kuruldu. Madde bağımlısı bir gencimiz sallanarak, gençlerimizin yanına geldi. 'Ben de bu yarışmaya katılma istiyorum' dedi. Genç, 'Beni halde kabul ediyor musunuz' dedi. Yarışma kitabını okudu ve madde bağımlılığından kurtuldu. Aramıza girdi. Antep'teki gencimiz sayısı artsın diye bu yarışmaları yapıyoruz" açıklamalarında bulundu.


NOEL BABAYA İHTİYACIMIZ YOK
Mekke'nin Fethini programını 40 yıldır yaptıklarını söyleyen Başkan Turhan, "Efendimiz Fethi gerçekleştiren ordunun kumandanıydı. Askerleri de sahabelerdi. Böyle bir Fethi kutluyoruz" şeklinde konuştu. Yılbaşı günü fetih kutlamalarının yapılmasının tartışma konusu olduğunu aktaran Turhan, eleştirilerde bulunanlara Konya'dan cevap verdi. Turhan, şunları kaydetti: "Bizim iki tane temel gayemiz var. Birincisi yılbaşı kutlamalarını engellemek. Bakıyoruz günler öncesinden çamlar süsleniyor, batı uygarlığının bakışı gençlerimizin aklına yerleştiriliyor. Bu gençlerimiz yanlışlığa düşmesin diye 31 Aralık'ta programlarımızı yapıyoruz. Hiç kusura bakmayın bizim Noel babaya ihtiyacımız yok. Bizim Mevlana'larımız var. Bunu buradan belirtmek istiyorum. Alkol, kumar ve haramla tanışan gençler var. Bu yanlışa düşmemeleri için uğraşıyoruz."


BATININ TEK AMACI TERÖRDÜR
İkinci amaçlarından da bahseden Turhan, şunları kaydetti: "Fethi anlamak ve hayatımıza uyarlamanın çabası içindeyiz. Fetih, açmak demektir. İşgal ise batının ortaya koyduğu zulüm düzenidir. Fetihler toprağın üzerindeki insanların sıkıntıya düşmemesi için gerçekleştirilir. Irak'ta bir buçuk milyon insanımız, Suriye'de bir milyona yakın insanımız katledildi. Batının anlayışı barış değil, terördür."


ABD'Yİ BİLE DEVLET OLARAK TANIMIYORUZ
"Kudüs'e sahip çıkmak için toplanıyoruz. Kudüs deyince akla gelen ilk şehirdeyiz yani Konyada'yız" diyen Turhan, "İki belde Kudüs İle Konya birlikte adledildi. Katil İsrail, 1948 yılında Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Bir insan çıktı. Konya'ya geldi. 6 Eylül'de büyük Kudüs mitingini başlattı ve İslam coğrafyasını harekete geçirdi. Kudüs yürüyüşünde 'Bu İsrail ancak güçten anlar, anladığı dilden konuşmak lazım' dedi. Filistin davasına nasıl sahip çıkılması gerektiğini bize öğretti. Bir ay önce ABD başkanı Trump açıklama yaptı. Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etti. O ifadesini kabul etmedik. ABD'yi devlet olarak, Trump'ı da devlet başkanı olarak kabul etmiyoruz. Müslümanlar olarak Telaviv'i İsrail'in başkenti olarak tanımadık ki İsrail'in başkentini de Kudüs kabul edelim. İsrail dünyanın en büyük terörüdür ve devlet değildir. Dünyanın birçok yerinden Yahudileri Filistin'e getirdi ve zorla toprak işgali gerçekleştirdi. Kudüs'ün; doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi Filistin'indir. Bir karışından bile vazgeçmeyiz" şeklinde konuştu.

YENİ FATİHLERE İHTİYAÇ VAR
Programın açılış konuşmasını AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak yaptı. Parlak, kar kış demeden haftalarca programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Ümmetin emaneti olan Kudüs ve Mekke ile ilgili program idrak ettiklerini dile getiren Parlak, Kudüs'ün ve bazı İslam ülkelerinin işgal altında olduğunu belirtti. Düzenlenen programlarla fetih ruhunun canlanacağını ifade eden Parlak, yeni fatihlere de ihtiyaç olduğunu aktardı.

ROMA'NIN FETHİ DE YAKIN
Parlak, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "1 milyon gence ulaştık. Siyer-i Nebi yarışmasını yaptık. Gençlere efendimizin yolundan gitmeleri için tavsiyelerde bulunuyoruz. Ahlak ve maneviyatlı bir nesil yetiştirmeliyiz. Gençlerimize bu anlamda çok önem veriyoruz. Bir emanet yürütüyoruz. Gençlere sahip çıkmak zorundayız. Onlara hakkın hakimiyetini anlatıyoruz. Efendimiz, Mekke'nin fethini kendi döneminde yaptı. Dünyada çeşitli şehirler ise efendimizin kendi döneminde bildirmesi ile sonradan fethedildi. Roma'nın da fethedileceğini efendimiz bildirmiştir. Hep beraber fetih aşkı ile yaşarken Roma'yı da unutmayalım. Roma'daki fetih edilecek. "

HÂLİD ŞEN / EMRE ÖZGÜL  / ALİ İBİLEME

merhabahaber.com

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri