Kudüs özgür olacak

Tarihçi Yazar Cengiz Acar, 2Kudüs’ün kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur, Kudüs’ün kurtuluşu insanlığın kurtuluşudur... Zulüm sürdürülemez, mazlumlar mutlaka muzaffer olacaklardır" dedi

Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD)’nin Cuma sohbetlerinde Tarihçi Yazar Cengiz Acar  “Kudüs” konulu bir konferans verdi. TEYAD Yönetim Kurulu üyesi ve basın Yayın  halkla ilişkiler Sosyal Medya Komisyon başkanı Ömer Lütfi Ersöz’ün düzenlediği programa Karapınar eski Belediye Başkanı Mehmet muğayyitoğlu, Konya, Afyon ve Kars eski Tarım il Müdürü Doğan Çiftkat, Eski Aksaray il Müftüsü Mustafa Eroğlu, Konya eski il Genel Meclis Başkanı ve hâlen Meram, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Selvi, TEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Oğuz, TEYAD üyelerinden Gazi Kara Pilot Albay Nihat Abayhan, Gazeteci Yazar, STK Temsilcileri ile Üniversite öğrencisi gençlerin katıldı.

FİLİSTİN SORUNU İNGİLİZ EMPERYALİZMİNİN PROJESİDİR

İngilizlerin Uzakdoğu’daki Hint yarımadasındaki sömürgelerine güvenlik sağlayabilmek, ulaşımı kolaylaştırabilmek, bu anlamdaki o coğrafya ile iletişimin sürekliliğini sağlayabilmek; kendi sanayisi ve gelişimi için olmazsa olmaz şartı olan Ortadoğu’nun zengin petrol kaynaklarına el koymak adına icat ettiği bir politika olduğunu söyleyen Tarihçi Yazar Cengiz Acar; “Siyonizm – Kudüs – Filistin problemi, Yahudîlerin aklının ürünü değil, bir İngiliz emperyalizminin ürünü ve projesidir. Onların sahiplenmesi ve onların ifadesiyle, onların projelendirip desteklemesi, sponsorluğuyla bugün böyle bir sorunla kucaklaşmış, böyle bir sorunla karşı karşıya kalmış durumdayız. Bugün Kudüste işlenen suçlar, yapılan işgaller, küresel sistemin siyonizmle olan nikâhının, işbirliğinin bir neticesidir. Kudüs bu anlamda küresel planların, projenin merkezi ve başkentidir. Bu nedenle Kudüs’ü kurtarmak, Kudüs’e sahip çıkmak, Kudüs’ü sahiplenmek, hepsinin planını bozacak özellik ve niteliktedir. Bugün bizim işe yaramaz diye düşündüğümüz, ne kadar imkânsızlıklar içerisinde mücadele ediliyor diye gördüğümüz, o sapan taşlarıyla, çakıl taşlarıyla mücadele eden Filistinli gençler, inanılmaz bir başarıya, 20.yy.’ın en büyük vatanseverlik ve mücadele örneğine imza atıyorlar. Onların direnci olmasaydı bugün Filistin meselesi çoktan bitmişti. Onların direnci omlmasaydı bugün Filistin sorunu diye bir sorun, emin olun, gündemde bile kalmayacaktı.”dedi.

 FİLİSTİNLİLER BİZİM SINIRLARIMIZI KORUYORLAR

1917 yılında Mısır üzerinden başlattığı taarruz hareketiyle Filistin topraklarını ve Kudüs’ü ele geçirmeyi başaran İngiliz General Allenby’ın ilk iş olarak Selahaddin Eyyubi’nin türbesine gidip küstahça mezarın üzerindeki sandukayı tekmeleyerek, “Kalk Selahaddin biz Haçlılar yine geldik.” Dediğini hatırlatan Acar; “En az İngiliz General Allenby kadar bizim nesillerimizin de bir tarih şuuru olması gerekiyor. Bu anlamda tarihçilerin, başta kendim olmak üzere, sorumluluğumuz çok ağır. Selahaddinlerle, Alpaslanlarla, Sultan Fatihlerle gençlerimizi yeniden tanıştırmak zorundayız. Ruh ve duygu dünyalarını bütünleştirmek zorundayız. Kahramanlığı geçmişte kalkış, yaşanmış değil, geleceğin dünyasını inşa eden bizim ruh eşimiz olarak görmeyi başarmak zorundayız. Her bir Filistinli bizim Millî Müacadelemizde, eline silahını kapmış, cepheye doğru koşan, mevzilerde mücadele eden bir İstiklâl Harbi askerimizden hiçbir farkı yoktur. Bugün her bir Filistinli cebinde çakıl taşlarıyla Davut Aleyhisselam rolü oynarken emin olun ki, bizim sınırlarımızı koruyorlar. Onların olmadığı bir dünyada bizim Siyonizmle, Yahudîlerle, küresel emperyallerle yüzleşmemiz bu kadar kolay olmaz. Dolayısıyla bugünden onlara sahip çıkmak onlarla saflarımızı sıklaştırmak zorundayız. Kudüs’ün kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur, Kudüs’ün kurtuluşu insanlığın kurtuluşudur... Zulüm sürdürülemez, mazlumlar mutlaka muzaffer olacaklardır.”dedi.     

FİLİSTİNLİLER TOPRAKLARINI SATMADI

Günümüzde tüm insanlığı pençelerinin arasına alan küresel zalimlerin Kudüs’te kaybettikleri anda artık dünyanın hiçbir yerinde kazanma şanslarının olmayacağını;  çünkü Kudüs’ün, onların gelecek yüzyılları kontrol etmek adına yaptıkları planın ana merkezi ve Haçlılarla Siyonistlerin ortak aklının ürettiği harekâtın ana santrali olduğunu ifade eden Tarihçi Acar; “Yahudiler Filistin topraklarını yüksek fiyatlarla satın aldıklarını iddia ediyorlar; Eğer Filistinliler topraklarını yüksek meblağlarda satmış olsalardı bu gün söz konusu coğrafyada veya dünyanın başka yerlerinde toprak gelirleriyle iyi imkânlara sahip olan pek çok Filistinlinin var olması gerekmez miydi? Onların satış dedikleri durum aslında İsrail Devletinin marifetiyle kamufle edilmiş büyük bir hırsızlığın adıdır. İsrail Devleti önce değişik usul ve tekniklerle Filistinlileri arazilerini terk etmeye zorladı. Sonra da terk edilmiş boş araziler için kanun çıkararak milyonlarca dönüm araziyi sahipsiz, terk edilmiş olarak tanımlayıp kamulaştırdı. Sonunda da bu toprakları yurt dışından göç ettirdikleri Yahudilere ya bedava ya da çok komik göstermelik ücretlerle dağıttılar. Nihayetinde de utanmadan bu toprakları Filistinlilerden satın aldıklarını iddia ettiler. Bugünde artık söz konusu toprakların gerçek sahibi olan Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönmelerini engellemeye çalışıyorlar. Çünkü geri dönerlerse topraklarının gasp edildiği ortaya çıkacak ve İsrail dünya önünde zor durumda kalacak” dedi. Program sonunda konuşmacı Tarihçi Yazar Cengiz Acar’a  günün anısına hediyesini  Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Selvi takdim etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri