Kudüs direnişin sembolü

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, “Kudüs, İslam'ın ve direnişin adıdır. Bugün Müslümanların ve ben iman ettim diyenlerin en büyük imtihanıdır” dedi

Saadet Partisi Konya İl Gençlik kolları tarafından 10 Aralık Kudüs Gecesi programı düzenlendi. Konya Ticaret Odası(KTO) Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi  Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi  Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, Gazeteci M. Ali Kayacı, Ortadoğu Uzmanı M. Mustafa Uzun, Milli Gazete yazarlarından Gazeteci Bilali Yıldırım, ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, Hüda-Par İl Başkanı Halis Özelçi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, “İlk insanlıktan bugüne kadar Kudüs birçok peygambere ev sahipliği yapmıştır. Ve hepsi ruhundan ona bir şeyler katmıştır. Efendimizin miraca yükselişi orada gerçekleşmiş ve dinimizin direği ve gözümüzün nuru olan namaz orada müjdelenmiştir. Efendimizden bugüne, göklerin övüncü olan Kudüs'ün kaderi ise kana boyanmak, zulümle anılmak olmuştur” dedi.

KUDÜS EN BÜYÜK İMTİHANIMIZ

“Siyonizm şebekesi ile Kudüs'ü 1. Dünya Savaşında İngiltere aracılığı ile Osmanlı'nın elinden almıştır” diyen  Taşbaşı, konuşmalarını şöyle sürdürdü: “10 Aralık 1917 yılında Kudüs ve Filistin İngilizler tarafından  işgal edilerek Yahudilere siyonist bir devlet kurdurmayla sonuçlanacak meşhur planlarını başlattılar. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettikten sonra, İslam'ın insana tanıdığı hakları Yahudi ve Hristiyanlar'dan esirgemezken bugün Siyonist İsrail bizim topraklarımızda kardeşlerimize ibadet özgürlüğü bile tanımamaktadır. Dün İslam gömleğini çıkaranlar bugün Kudüs'ün, Filistin'in kanlı gömleğini giymektedirler. Bugün biz Milli Görüşçüler olarak bu yapının karşısındayız. Onlarla mücadele içerisindeyiz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Kudüs, İslam'ın ve direnişin adıdır.”

SAATLERİ ZAFERE AYARLAYIN

Program daha sonra Milli Gazete yazarlarından Gazeteci Bilali Yıldırım, Gazeteci M. Ali Kayacı, ve Ortadoğu Uzmanı M. Mustafa Uzun'un katıldığı panel ile devam etti. Katılımcılar Kudüs ile ilgili görüş ve izlenimlerini ortaya koydu. Uzun, “Kudüs'ü anlamak için uzak bir coğrafyadan başlamak gerekir. Bugünkü Real Madrid futbol takımının maç yaptığı o meşhur stadyum bir zamanlar Müsümanların büyük bir külliyesinin olduğu yerdi. Orada Kur'an- ı Kerim okunuyordu. Çocuklar Allah'ın kitabını öğreniyordu. Kudüs geçmiş dönemlerde özgürdü. Ama şuan Kudüs'ün kaderi değişmiş durumda. Herkesin bir şeyler yapması lazım” dedi.

Gazeteci Bilali Yıldırım ise, “Müslümanların üzerinde oynanan bu oyunların, artan zulümlerin yaşanan katliamların karşısında bu gün daha çok birlik ve bütünlük içerisinde olmalıyız. Bugünlerde birlik ve beraberliği daha çok muhtacız. Birlikte dirlik vardır. Bizim rehberimiz Kur'an-ı Kerim ve sünnettir. Kur'an'ı iyi anlayıp hayatımıza uygulamamız gerekir. Kudüs'ü yıkmak için siyonizm esirleri tarafından büyük bir çaba var. Savaşlar, insan algısı büyük bir değişiklik içerisine girdi. Cemaat olmak zorundayız. Haber kaynaklarının zehirlendiği bir dönem içerisindeyiz. Fikre kurşun işlemez. Haktan yana olursa reddedilmez. Yeni sistem aramaya gerek yok. 40 yıl içerisinde kurulmuş sağlam bir sistem var. Bu referans alınmalıdır. Rahmetli Erbakan hoca siyasetçiden çok filozof ve bir fikrin felsefecisiydi. Her zaman sonuç odaklı hareket ederdi. Dediğimiz gibi bu sistem Erbakan hocanın kurduğu sistemdir. Bütünleştiren ve kapsayıcı bir sistem. Bu kapsamda tek görüş Milli görüştür. Hak herkes içindir ve tektir. Hakkı hukuku batıdan öğrenecek değiliz. Hız ve haz çağında bizleri bencilleştirmeye başladılar. Bedel ödemeden bir sonuca varılmaz. Bedel ödemeye hazırız. Bu oyunu bozacağız. Zafer çok yakın. Siz saatleri zafere ayarlayın” ifadelerini kullandı. Program katılımcılara verilen hediye taktimi ve son olarak hazırlanan tiyatro oyununun sergilenmesi ile son buldu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri