Kudrin: Rusya’da Yeni Ekonomik Krizlerin Siyasi Sonuçları Olur

Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, ekonomik krizin patlak vermesi durumunda, bunun siyasi yansımalarının olacağını söyledi.

Rusya eski Maliye Bakanı Aleksey Kudrin, ekonomik krizin patlak vermesi durumunda, bunun siyasi yansımalarının olacağını söyledi.

Kremlin’in desteklediği düşünce kuruluşu Valdai Kulüp’ün 10’uncu toplantısında konuşan Kudrin, “Eğer ekonomik kriz patlak verirse, bunun mutlaka siyasi karşılığı olacaktır…” dedi.

Rusya’da yeni bir krizin ne zaman patlak vereceği ile ilgili tahminde bulunmayan Kudrin, “Biz şu an büyüme rakamlarında düşüş görüyoruz. Büyüme negatife döndüğünde kriz olur. Bizim oranlarımız henüz pozitif…” şeklinde konuştu.

Kudrin çözüm olarak ülkede yatırımların güvence altına alınması gerektiğini, özellikle de Rus yatırımcılar açısından bunun çok daha önemli olduğuna değindi.

Duma’da dün hükümet saatinde konuşan Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev büyüme rakamlarının yeterli olmadığını, ülke ekonomisinin 2008 kriz sonrası en kötü durumda olduğunu açıkladı. Ulyukayev’e göre gerekli tedbirler alınmazsa 2014 için de durgunluğun devam etme riski var.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri