Küçükçekmece'de su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur'un ölümüne ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı

Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin bilirkişi raporu hazırlandı.

Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'nda Eda Nur Gezer'in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin kusur durumunun belirlenmesi için istenen bilirkişi raporu tamamlandı. 3 kişilik bilirkişi heyetinin yazdığı 22 sayfalık rapor, soruşturma dosyasına gönderildi.

Raporda ifadesine yer verilen maktulün annesi Nurcan Gezer'in, İstanbul'da doğduğunu ancak kayıtlarda ''vatansız'' olarak yer aldığını, Edirne Göç İdaresine gönderildiği için kızına, kız kardeşi olarak tanımladığı Sinem Yaşar'ın baktığını, kızının babası Emrah Boduk'un cezaevinde olduğunu anlattığı belirtildi.

Sinem Yaşar'ın ise ifadesinde, olay günü ablası ve çocuklarıyla piknik yapmak için parka gittiklerini, yemek hazırlanırken çocukların oynadıklarını, mangal ateşi yaktıkları için güvenlik görevlisinin kendilerini uyardığını ve yemeğe oturduklarında Eda Nur Gezer'in olmadığını fark edince aramaya başladıklarını söylediği kaydedildi.

Yaşar'ın, yaklaşık 15-20 dakika sonra güvenlik görevlisinin, piknik yaptıkları yerin 30-40 metre uzağındaki içerisinde su birikintisi olan çukura bir çocuğun düştüğünü söylediğini, çukurun etrafında herhangi bir uyarı levhası ve şerit olmadığını ifade ettiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri