Küçük Hökkeş, sessizliğe mahkum olmak istemiyor

Konya'da parkta oyun oynarken duymasını sağlayan işitme cihazının dış işlem parçasını kaybeden işitme engelli 10 yaşındaki Hökkeş, sessizliğe büründü
Konya'da parkta oyun oynarken duymasını sağlayan işitme cihazının dış parça işlem parçasını kaybeden işitme engelli 10 yaşındaki Hökkeş, sessizliğe büründü.
     Doğuştan işitme engelli Hökkeş Şekerli, bir hafta önce merkez Selçuklu ilçesindeki çocuk parkında oyun oynarken duymasını sağlayan işitme cihazının dış parça işlem parçasını kaybetti.
     Cihazı kaybettiği için duyamayan ve konuşamayan Hökkeş, durumu ağlayarak el kol işaretleriyle ailesine aktardı.
     Bunun üzerine inşaat işçisi baba Ahmet Şekerli (53), durumu polise bildirdi. Polis olayla ilgili tutanak tuttuktan sonra Şekerli ailesi ve mahalleli her yerde cihazın parçasını aradı ancak bir sonuç bulamadı.
     Aile, cihazın fotoğrafının da bulunduğu çok sayıda broşürü mahallenin çeşitli yerlerine astı.
     Baba Ahmet Şekerli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 çocuğunun en küçüğü olan Hökkeş'in işitme engelli olduğunu söyledi.
     Yaklaşık 3,5 yıl önce devletin ve hayırseverlerin desteğiyle oğlunun duymasını sağlayan cihazı aldıklarını belirten Şekerli, gerçekleştirilen operasyonla cihazın bir bölümünün derinin altına yerleştirildiğini ifade etti.
    
     -Küçük Hökkeş, duyamıyor, konuşamıyor-
    
     Cihazın geri kalan kısmının da kulak kepçesinde durduğunu anlatan Şekerli, ''Bir hafta önce oğlum ağlayarak eve gelip cihazı kaybettiğini, düşürdüğü cihazı iki çocuğun alıp hızla uzaklaştığını söyledi. Polise durumu bildirdik, çevrede aradık. Cihazın fotoğrafının bulunduğu broşürleri çevreye astım. Bir sonuç alamadık'' dedi.
     Oğlunun bu durumdan çok kötü etkilendiğini dile getiren Şekerli, duymadığı ve konuşmadığı için yaşadığı sessizliği kabullenemeyen oğlunun zor günler yaşadığına dikkati çekti.
     Oğlunu artık okula da gönderemeyeceğinin altını çizen Şekerli, ''Cihaz 66 bin lira değerinde. Kaybedilen kısım ise 10 bin lira civarında. Kaybolan cihazı bulamazsak çok sıkıntı yaşayacağız. Cihazı aldığımız yeri aradım. Devletin bir ikinci cihazı 10 yıl sonra karşıladığını ve kendi paramızla almamız gerektiğini bildirdiler. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Cihazın parçasını bulmak zorundayız. Oğlum nedenini bilmediğim garip hareketler sergilemeye başladı'' diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri