Kubica: Risk almıyorum

Bu sabah Kanarya Adaları'nda başlayan ERC şampiyonasında ilk gün sonunda 38 saniye farkla lider konumda bulunan Robert Kubica, hiç risk almadığını açıkladı.

Citroen DS3 pilotu beklenenden daha ıslak bir parkurda geçilen rallinin ilk gününde dört lastiğini de yumuşak hamur seçerek kendisine liderlik için önemli bir acantaj sağladı.

"Tam on kez yanlış lastik seçimi yaptıktan sonra nihayet doğru olanları seçtim. Genel olarak arkadaşlarıma benimle aynı lastikleri seçmelerini söylerim, çünkü yanlış olanı seçerim."

Sabahki ilk üç seansın tamamında en hızlı zamanlara imza atan Kubica, günün tek kuru etabını ise yalnızca 0.8s farkla ilk sırada tamamladı.

"Şu ana kadar her şey çok iyi gidiyor. Kendi limitlerimi bilerek sürüyorum ve hiç risk almıyorum. Sürüşüm üzerinde daha çok çalışmalıyım ve notlar üzerinde de. Ancak otomobile ilk kez bindiğimde her şeyin kusursuz gitmemesi gayet normal."

Kubica Kanarya Adaları'nda bu sabah görülen yağmurun ise kendisini şaşırttığını ifade etti.

"Beklediğimizden daha fazla su vardı. İlk etaplar tamamen ıslak zeminde geçildi ve ikinci etapta zemin daha da ıslaktı. Bu koşullarda sürüş konusunda pek çok tecrübeye sahibim çünkü daha önce pek çok kez yanlış lastiği seçmiştim."

Rakibi yan Kopecky ise Kubica'nın şimdiden liderliğin en güçlü adayı olduğunu ifade etti.

Onu yakalamanın şu an için pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Bu rallide 10s geriye düştüyseniz bu çok fazladır. Şu an için liderlikte oldukça büyük bir avantaj yakalamış durumda.

Kopecky, Kubica'nın ilk yarışındaki performansının etkileyici olduğunu da sözlerine ekledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri