Küba Büyükelçisi Concepcion :Türkiye'de Kendi Evimde Gibi Hissettim

Türkiye’deki görevini tamamlayan Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Türkiye’den iyi anılar ve deneyimlerle ayrıldığını belirtti.

Türkiye’deki görevini tamamlayan Küba’nın Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Türkiye’den iyi anılar ve deneyimlerle ayrıldığını belirtti. Concepcion, " Türkiye’de çok iyi insanlarla tanıştım. Kendimi, kendi evimde gibi hissettim." dedi.

        Büyükelçi Concepcion, eşi Maria Del Carmen Torres Brito ile ülkesine dönmeden önce Eskişehir'in merkez Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a veda ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Jorge Quesada Concepcion, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde Başkan Ataç’ın büyük çaba harcadığına değinerek, kendisine teşekkür etti. Büyükelçi, "Bu ziyaret 'hoşça kal' demek için değil, tekrar görüşme dileğiyle yapılan bir ziyarettir.” ifadesini kullandı.

        Dört yıl boyunca görev yaptığı Türkiye’den memnun ayrıldığını kaydeden Büyükelçi, şöyle konuştu: “Türkiye’den iyi anılar ve deneyimlerle ayrılıyorum. Çok iyi insanlarla tanıştım. Kendimi, kendi evimde gibi hissettim. İki ülke kültürünün birbirine yakınlaşması için elimden geleni yaptım. Benden sonraki arkadaşım da bunu sürdürecektir.”

        Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tepebaşı Belediyesi ile Küba’nın Boyeros Belediyesi arasında yıllardır süren kardeş şehir ilişkisinin devam ettiğini dile getirdi.

        Ataç, şöyle konuştu: "Küba devrimi bütün dünyaya örnek olmuştur. Onlar da bizim Kurtuluş Savaşımızı örnek almıştır. Belediye olarak 2001 yılında Havana’nın Boyeros Belediyesi ile kardeş şehir olduk. Bu kapsamda kültür- sanat ilişkilerimiz oldu. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumumuzda iki, Şiir Festivalimizde bir Kübalı sanatçı yer aldı. Boyeros’a Atatürk’ün ve Nâzım Hikmet’in büstünü gönderdik, bu büstler de Boyeros’taki bir parkta yer alıyor. İki ülke insanı birbirine çok benziyor. Bilsinler ki burada her zaman dostları var.”

        Büyükelçi Jorge Quesada Concepcion’nın ülkesi Küba’ya dönüşünde Dışişleri Bakanlığı Avrupa Masası'nda görev alacağı öğrenildi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri