KTÜN’den  önemli başarı

Mimari Eskiz Yarışması’nda, KTÜN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Oral, ‘12484’ rumuzlu çalışması ile ‘Profesyonel Kategoride’ ikincilik ödülü almaya hak kazandı

 

TMMOB Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin bu yıl gerçekleştirilen Mimar Sinan Haftası anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Mimari Eskiz Yarışması’nda, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Oral, ‘12484’ rumuzlu çalışması ile ‘Profesyonel Kategoride’ ikincilik ödülü almaya hak kazandı. Aynı yarışmanın ‘Öğrenci Kategorisinde’, KTÜN Mimarlık Bölüm öğrencisi Merve Karalı ise ‘25025’ rumuzlu çalışması ile üçüncülük ödülü aldı.

MİMARLIK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Oral yaptığı açıklamada, her yıl, ölüm yıldönümünde mesleğe yapmış olduğu katkılarından dolayı dünya mimarlığına esin kaynağı olan büyük usta Mimar Sinan’ın saygıyla anıldığını söyledi. TMMOB Mimarlar Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen Mimar Sinan’ı anma etkinliklerinin, Türkiye ve dünyada etkisini sürdüren salgın nedeniyle dijital ortamda, Konya, Afyon, Akşehir, Aksaray, Ereğli, Karaman ve Niğde bölgelerinde odalara kayıtlı mimarların katılımları ve destekleriyle gerçekleştirildiğini ifade eden Doç. Dr. Oral, “Eskizlerle Mimar Sinan’ı Anlamak başlıklı yarışmada, Sinan’ın eserlerinin eskizleri yapılarak mimarlık alanına, meslek alanında, ‘sanatın, eskizin teşvik edilmesi’ adına bir katkı sunulması amaçlanmıştır. Sinan gibi hem okul hem simge olan tasarımcılar, insanlığın yolunu aydınlatan evrensel değerlerdir. Sinan’ı tanımak ve yapılarını yaşatmak önemlidir. Tarihe bakıldığında, sanatsal ve teknolojik bilgiye ilişkin devrim niteliğindeki en büyük değişikliklerin, bilginin üretilmesi kadar saklanması, iletilmesi, biriktirilmesi alanlarında olduğu görülmektedir. Mimarlık kültürünün kaynağında da bu birikim ve iletim süreçleri vardır. Eskizler, mimarlıkta bir üretim, iletim ve birikim süreci ürünüdürler. Bu amaçla Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin organize ettiği bir etkinlik kapsamında, mimarlık alanında hizmet vermiş deneyimli mimarlarla (profesyonel kategoride) ve mimar adayı öğrencilerle (öğrenci kategorisi) ayrı kategorilerde bir Mimari Eskiz Yarışması hedeflenmiştir. Mimarlığı UNESCO tarafından da ‘Üstün Evrensel Değer’ olarak tanımlanan ve ülkemizde mimarlık kültürünün temel taşlarını oturtan üstat Mimar Sinan’ın eserlerinden oluşan bir yarışma ile anılması istenmiştir” diye konuştu. Doç. Dr. Oral, Mimar Sinan’ın ölümünün 432. yılında, mimarlık mesleğine ışık tutan eserleriyle anıldığını belirterek, “Mimarlar Odası Konya Şubesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Mimar Sinan Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde bu yıl, bir eskiz yarışması düzenlenmesi düşünülmüştür. Bu eskiz yarışmasının konusu, büyük usta Mimar Sinan’ı, eserleriyle birlikte anmak ve anlamaya çalışmaktır. ‘Eskizlerle Mimar Sinan’ı Anlamak’ isimli eskiz yarışması, Mimarlar Odası Konya Şubesi’ne ve şubeye bağlı temsilciliklere kayıtlı Mimar ve mimarlık öğrencilerine açık, bölgesel ve tek kademeli gerçekleştirilmiştir” dedi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri