KTO'da ekonomik ve sosyal konular değerlendirildi

Konya Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Konya Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündemdeki ekonomik ve sosyal konular değerlendirildi.
Toplantıda konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayarak, yurt dışında yaşayan 6 milyona yakın Türk'ün oluşturacağı Türk Diasporasının Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağını söyledi. Başkan Öztürk, “Ülkemizin son otuz yılda benimsediği dışa açılma modeli ile bugün dünyanın dört bir köşesinde söz sahibi Türk vatandaşlarını görmekteyiz. Geçmişte işçi olarak gittiğimiz ülkelerde artık girişimcilerimizle Türk insanının adını duyuruyoruz. Geçmişte, diaspora gibi, lobi gibi kavramlara hep çekince ile yaklaşmıştık. Fakat bu kavramları kullanan ülkeler adını bizden daha fazla duyurdular. Ülke olarak dünyada farklı ülkelerde yaşayan 6 milyona yakın Türk'ü bir araya getirmek için çalışıyoruz. Türk Diasporasını oluşturmak amacıyla düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı'na yurt dışında yaşayan 2 bin 200 girişimcimiz katıldı. Odamızı temsilen katıldığımız bu toplantıda ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Son derece verimli geçen kurultayda vurgulanan Türk Diasporasını destekliyor ve ülkemiz adına önemli işlere imza atacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
KONYA'NIN 15 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRMESİ GEREKİYOR
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, meclis toplantısında, Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalaması için Konya'nın da 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. Başkan Öztürk, “Oda olarak şehrimiz ihracatının artırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda üretici, sanayici ve KOBİ'lerin dış ekonomik ilişkilerine destek olabilmek için oda olarak DEİK temsilciliğini aldık. Diğer taraftan düzenlediğimiz yurt dışı iş seyahatleriyle Konyalı iş adamlarımızı yabancı iş adamlarıyla buluşturuyoruz. 4-12 Aralık tarihlerinde odamızdan bir heyet Çin Otomotiv Yan Sanayi Fuarı'na katılacaktır. Şehrimizin güçlü olduğu otomotiv yan sanayi sektöründe iş bağlantıları açısından gezinin faydalı geçeceğine inanıyoruz. Diğer taraftan; Ocak ayında İtalya'da kuyumculuk, Şubat ayında Suudi Arabistan'da Makine, Nisan ayında da Almanya'da Döküm fuarları gerçekleştirilecektir. KOSGEB destekli bu fuarlara katılmak isteyen üyelerimiz dış ticaret servisimizden gerekli bilgiyi alabilirler” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri