KTO’da ekonomik gelişmeler değerlendirildi

Konya Ticaret Odası’nın Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası’nın Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Meclis üyelerine kampüs alanı gezdirildikten sonra Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç üniversitenin tanıtımını yaptı. Daha sonra Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’na geçildi. Meclis Başkanı Vekili Ali Çınar başkanlığında gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk konuşmasını gerçekleştirdi.

İŞVERENLERE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 79. Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirildiğini Yönetim kuruluna girmelerinin Anadolu odalarının temsili açısından büyük önem taşıdığını belirten Başkan Öztürk şunları söyledi: “Yeni asgari ücretin hem işverenlere hem çalışanlara hem de Türk ekonomisine hayırlı olmasını temenni ediyorum. 400 TL'lik asgari ücret desteğinin 500 TL'ye çıkarılmış olması, işverenlerimiz adına sevindirici bir gelişme olmuştur” şeklinde konuştu.

Finansal erişim konusuna da değinen Öztürk, “Finansal ulaşım konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunun için TOBB nezdinde ilgili kurumlara yönelik girişimlerimiz devam ediyor. Ve özellikle geçmiş dönemde yapılan KGF benzeri uygulamaların tekrar gündeme gelmesi sözkonusu. Ancak günümüz ekonomik şartlarında eskiden olduğu kadar finansa erişimin kolay olmayacağını biliyoruz. Gelecek dönemde geçmiş dönemdeki gibi bir KGF desteğinin olamayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle planlamalarımızı buna göre yapmaya çalışalım.”

PARASAL SIKILAŞTIRMA SÜRECİ BAŞLADI

Faiz artışlarına da değinen Öztürk; “Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısı sonucunda politika faizi yüzde 8.5’ten 7.5 puan artırılarak yüzde 15’e çıkartılmıştır. Merkez Bankası 27 ay sonra ilk defa faiz artırımı gerçekleştirmiştir. Döviz kurlarını, altın ve değerli madenler piyasasını ve enflasyonu dengelemek adına yapılan bu faiz artışı piyasaların beklentisi dahilinde idi. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi Merkez Bankası’nın bu kararı parasal sıkılaştırma sürecine işaret etmektedir.” şeklinde konuştu.

KONYA MODEL FABRİKASINDAN ULUSLARARASI EV SAHİPLİĞİ

Başkan Öztürk, Konya Model Fabrika ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye’nin üyesi olduğu Asya Verimlilik Teşkilatı (AVT) iş birliğinde “Verimlilik ve Dijitalleşme” konusunda bir program düzenlendiğini belirterek konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “Türkiye'de yapılan ilk gözlemsel ziyaret olma özelliği taşıyan ve 19 ülkeden katılım sağlanan “KOBİ'ler için Yalın ve Dijital Dönüşümde En İyi Uygulamalara İlişkin Çok Ülkeli Gözlemsel Çalışma Ziyareti” Konya Model Fabrika ev sahipliğinde yapılmaktadır. Programın yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezi olan eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile işletmelerde verimlilik dönüşümü sağlayan “Konya Model Fabrika”mızda yapılmasına verdikleri destek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve Asya Verimlilik Teşkilatı’na teşekkür ediyorum.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri