KTO ve İTO arasında prokol imzalandı

Konya Ticaret Odası (KTO) ile İran'ın İsfahan kenti Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı
KTO, Türkiye'nin dış politikasına paralel olarak komşu ülkelerle ticari ilişkilerini geliştirmek için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen hafta İran'a düzenlediği iş gezisine katılan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, İsfahan Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Dr. Mahmood Eslamian'la, iki odanın ve şehrin karşılıklı ticari ve ekonomik işbirliğini öngören protokol imzaladı.
İki oda üyelerinin karşılıklı ticari faaliyetlerini ve ilişkilerini geliştirmek amacıyla imzalanan protokol kapsamında oluşturulacak ortak komite Türkiye ve İran arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek.
KTO Başkanı Üzülmez, Konya'nın dış ticaret ilişkilerini geliştirmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Üzülmez, “128 yıllık tarihi geçmişi bulunan Odamız, bugün 22 bin üyesiyle hem şehrimizin hem de ülkemizin önemli meslek kuruluşlarından biridir. Odamız, şehrimizin önde gelen sektörlerini dünya çapında tanıtarak uluslararası bağlantılarını artırmaya çalışmaktadır. Tarım olarak dünya çapında söz sahibi olan şehrimiz otomotiv yan sanayi, makine, ayakkabı, ambalaj, metalürji, tarım makineleri ve gıda sektörlerinde sanayi ve ticari olarak sürekli bir gelişim göstermektedir. Kısa vadede dünya ile ticaretimizde artış kaydettik. İran'la da ticari ilişkilerimizin daha iyi seviyelere gelmesini istiyoruz. İmzaladığımız protokol çerçevesinde kurulacak ikili iş konseyi, iş birliği yapılacak sektörler üzerinde çalışma programı hazırlayacak. Ayrıca İranlı işadamları şehrimizde düzenlenen uluslararası fuarlara katılarak karşılıklı iş bağlantılarını kuvvetlendirecekler” şeklinde konuştu.
“KONYALI İŞADAMLARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”
İsfahan Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası Başkanı Dr. Mahmood Eslamian de, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin odaların ortak çalışmaları ile sağlanacağını söyledi. Mahmood Eslamian, “Konya'nın ticari faaliyetlerini üyelerimizle paylaşacağız. Konyalı işadamlarıyla işbirliği yapmaktan ve iki ülke arasında karşılıklı dostluğun devam ettirilmesine katkı sağlamaktan büyük bir onur duyarız. İmzaladığımız protokol çerçevesinde oluşturacağımız konsey işbirliği yapacağımız sektörlerle ilgili işadamlarının karşılıklı ziyaretlerini gerçekleştirecek, iki ülke arasında ticari köprü vazifesi görecektir. Bölgemizin iki büyük devletinin ortak hareket etmesi iki devletin de menfaatine olacaktır. Bu açıdan odalarımız arasındaki işbirliği iki ülkeye büyük fayda getirecektir. Konya'nın giderek artan ticari önemi ile aramızda imzalanan işbirliği protokolünün devamı için her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri