KTO Meclisi İsraili kınadı

Konya Ticaret Odasında 2008 yılının ve dönemin son meclis toplantısı yapıldı.
Toplantıda İsrail’in şiddetini artırdığı saldırılar kınandı. Meclis Toplantısı’nda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, “İsrail son saldırısıyla yine çirkin yüzünü dünyaya göstermiştir. İsrail’in bu vahşetini kınıyorum. Dünya barışının sağlanmasında daha gayretli olunması gereken bu dönemde böyle bir saldırının sorumluları en büyük insanlık suçunu işlemektedirler” dedi.
Filistin’de masum insanların ve çocukların katledilmesine razı olamayacaklarını ifade eden Üzülmez, geçtiğimiz günlerde İsrail Büyükelçisi Gabby Levy’nin Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Odamızı ziyaret eden İsrail Büyükelçisi’ne de aynı düşüncelerimi belirttim. Dünyanın her yerinde her türlü terörizme karşı olduğumuzu ve asla çocukların, kadınların ve masum insanların öldürülmesine göz yumamayacağımızı açıkça söyledim. Kendisine, benim de yönetici olduğum TOBB’un, Filistinlilerin milli gelirlerini yükseltelerek, insanca onurlu bir şekilde yaşamaları için çalışmalar yaptığını anlattığımda, “Olayı biliyorum ve sizi takdir ediyorum” demişti. Bugün bırakın Filistinlilerin iş, aş sahibi olmalarını yaşama haklarının ellerinden alındıklarını görüyoruz. Sivil ve korumasız insanların  hunharca katledilmesine müsaade edemeyiz. Buna gönlümüz de müsaade etmez inancımız da müsaade etmez. Bu vahşeti yaşatan İsrail’i lanetliyorum” diye konuştu.
Konya Ticaret Odası Meclisi Üyelerinin yaşanan vahşet karşısında hassasiyetini ‘Meclis Kararına’ dönüştürmelerini teklif eden Üzülmez’in önerisiyle İsrail’in kınanmasına oy birliğiyle karar verildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri