KTO Karatay'ı dünya tanıyacak

KTO Karatay Üniversitesi'nin sadece Türkiye'de değil, bundan sonraki süreçte dünya çapında da adından sıklıkla söz ettirecek bir üniversite olacağını söyleyen Selçuk Öztürk, “Çünkü bu uğurda hedefimizden sapmıyoruz” dedi

KTO Karatay Üniversitesi'nin sadece Türkiye'de değil, bundan sonraki süreçte dünya çapında da adından sıklıkla söz ettirecek bir üniversite olacağını söyleyen Selçuk Öztürk, “Çünkü bu uğurda hedefimizden sapmıyoruz” dedi. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısı ile üniversite faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Basın toplantısına Öztürk'ün yanı sıra, mütevelli heyeti üyeleri, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Başkan Selçuk Öztürk, “Biz; sosyal, araştıran ve sorgulayan bir gençlik yetiştirebilmenin mücadelesini veriyoruz” dedi.

NİTELİKLİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ

Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Eğitim Fakültesi binasının hizmete girdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Üniversitenin toplam arazisinin 164 bin 702 metrekareye ulaştığını aktaran Öztürk, bir diğer amaçlarının da üniversiteyi şehir kampüsü haline getirmek ve bu özelliğinden dolayı üniversiteyi örnek bir üniversite olarak gösterebilmek olduğunu dile getirdi. Mühendislik Fakültesi binasının ihale sürecinin geçtiğimiz hafta başladığını hatırlatan Öztürk, aynı zamanda Akıllı Teknoloji Merkezi'nin de ihaleye açıldığını vurguladı. Akıllı Teknoloji Merkezi'nin toplamda 5 milyon Euro maliyetle tamamlanacağını kaydeden Öztürk, şunları kaydetti: “Akıllı tarım makinelerine yönelik çalışmalarımız olacak. Tarım alanlarının azaldığı, sektör ile ilgili sıkıntıların daha çok konuşulduğu günümüzde bu merkezimiz gerek Konya gerekse Türkiye tarımına ciddi katkılar sunacak. Ayrıca üniversitemizde kültürel, tarihi, sosyal ve bilimsel faaliyetlerimiz konusunda da hız kesmiyoruz. KTO Kardil ile bugüne kadar 50 farklı ülkeden 250 öğrenciye Türkçe öğrettik. KARSET, KARÇEM, KARGİM, UZEM, KARYAY ile farklı faaliyetlere imza atıyoruz. Alanlarımız ile bilim dünyasına katkı sağlıyoruz. Gelişim ofislerimiz ile öğrencilerimizin sağlıklı kariyer planlaması yapmasına olanak sağlıyoruz. Sektör danışmanlığı projemiz ile büyük başarı elde ettik. Projeden faydalanan öğrenci sayımızı 288'den bin 236'ya çıkardık. Hukukta gözlem projesini başlattık. Öğrencilerimize eğitim sürecinde eğitim sonrası hayatı ile ilgili bilgiler paylaştık, paylaşmaya da devam ediyoruz. Mezun olmadan önce işi yerinde gözle projesi oluşturduk.”

İLKLERİ BAŞARAN BİR ÜNİVERSİTE OLDUK

“Ortalama burs oranımız yüzde 43” diyen Öztürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Çeşitli burs uygulamalarımız var. 2018 yılında Türkiye'de en fazla burs veren 8. üniversite olduk. Yine yapılan memnuniyet araştırmalarında vakıf üniversiteleri arasında da Türkiye 20.'si olduk. Aplus üniversite başarımız var. Kalite belgeli ilk vakıf üniversitesi olduk. Amacımız sosyal, araştıran ve soran öğrenciler yetiştirmek. Biz, hedefimizden hiçbir zaman sapmadık. Bu vesile ile sadece Türkiye'de değil, dünyaca tanınan bir üniversite olacağımızdan da eminiz. Sektörlere nitelikli elemanlar yetiştirebilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. 8 bin 500 öğrenci, 39 lisans ve önlisans programı, 28 lisansüstü program, 400 akademisyen, 308 idari personel, 6 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulu ile günden güne büyüyen bir de yapımız var.” Öztürk, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ardından Öztürk, gazetecilere yeni faaliyete geçen binaları gezdirerek, binaların fiziki durumu ile ilgili de bilgiler verdi.

EMRE ÖZGÜL

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri