KTO Karatay’dan nitelikli eğitim

Uluslararası standartlarda eğitim veren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi; 6 fakülte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

İsmini, Selçuklular tarafından 1251 yılında yaptırılan ve Anadolu’daki ilk vakıf yükseköğretim kurumu niteliğindeki Karatay Medresesi ile Türkiye’nin en köklü ticaret odalarından biri olan Konya Ticaret Odası’ndan alan KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenen bireyler yetiştiriyor.

KAMPÜS OLANAKLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

KTO Karatay Üniversitesi, 6 fakülte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 1 enstitü ile yerelde ve ulusalda tüm insanlığa fayda sağlayan, teoride olduğu gibi pratikte de güçlü yönleriyle nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi kendine görev edinmiş bir vakıf üniversitesi olarak dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili olarak KTO Karatay Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “65 farklı ülkeden 750’den fazla uluslararası öğrenci olmak üzere 9 binden fazla öğrencisi, 400 akademisyeni ve 12 binden fazla mezunu ile dünya standartlarında eğitim vermek için çalışmalarına devam etmektedir. Selçuklu ve modern mimarinin harmanlandığı Merkez Kampüsü, Konya Eğribayat’ta yer alan ve pilot adaylarının yetiştiği Hava Parkı ile Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) içerisinde yer alan Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu ile Akıllı Teknolojiler Merkezi, KTO Karatay Üniversitesi’nin akademik ve teknolojik üstünlüğünü kanıtlamaktadır” denildi.

YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını üç boyutta değerlendiren Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) 2024 listesinde KTO Karatay Üniversitesi’nin dünyada genelinde sıralamaya giren 11 bin 991 üniversite arasında 3 bin 702.; Avrupa’da bin140. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında 124., vakıf üniversiteleri arasında ise 27. sırada yer aldığının belirtildiği açıklamada, şu bilgiler verildi: “KTO Karatay Üniversitesi, Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin sıralandığı “SCImago University Rankings 2024” raporunda dünya üniversiteler sıralamasına göre; fizik ve astronomi alanında Türkiye üniversiteleri arasında 58., vakıf üniversiteleri arasında 10. sırada yer almıştır. 2024 sıralama sonuçlarına göre KTO Karatay Üniversitesi; Türkiye üniversiteleri sıralamasında genel kategoride 61., bilimsel araştırma kategorisinde 23. sırada yer alırken, inovasyon kategorisinde ise 83. sıraya girmeyi başarmıştır. Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2024 dünya üniversiteleri etki sıralamaları sonuçlarına göre, 125 ülke ve bölgeden 2.152 üniversitenin 17 göstergede değerlendirildiği listede, KTO Karatay Üniversitesi, dünyanın ilk 300 üniversitesi arasında yerini alarak, başarılarına bir yenisini eklemiştir.”

HAVACILIĞIN YILDIZ PİLOTLARI YETİŞİYOR

Açıklamada, KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde yer alan Pilotaj Bölümü’nün Türkiye’nin havacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunduğunun vurgulandığı açıklamada, “Kendi hava parkı, filosu, teknik bakım altyapısı ve uçuş eğitmenleri ile Türkiye’nin en modern tesislerinden birine sahip olan KTO Karatay Üniversitesi çatısı altında, uluslararası düzeyde lisans eğitimi verilmektedir. KTO Karatay Üniversitesi’nin çoklu araştırma imkânları sayesinde, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsünde (KTOTEK) yeni teknolojilerin geliştirilmesi, bilgisayar yazılımları gibi konularda öğrencilere öncülük edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

MEZUN VE İSTİHDAM ORANI VE BURS AVANTAJI

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “KTO Karataylı öğrencilerin yüzde 30'u, öğrenciyken çalışmaya başlamaktadır. Öğrencilerin yüzde 40’ı mezuniyet sonrası üç ay içinde istihdam edilirken, yüzde 15'i ilk altı ay içinde çalışmaya başlayarak mezuniyetin ardından hızlı bir şekilde iş hayatına adım atmaktadır. Öğrencilerinin yüzde 91’i bir burs veya indirimden faydalanan KTO Karatay Üniversitesi, bu dönemde de yüzde 30’a varan ilk tercih indirimi, yüzde 50 indirimli programlarda geçerli birleştirilebilir tercih indirimi, anlaşmalı kurumlara özel yüzde 10 Karatay’a hoş geldin indirimi, yüzde 15 Konya Ticaret Odası indirimi, 3 bin TL’ye varan giriş yüksek başarı bursu, çift anadal bursu, spor bursu ve indirimi, şehit gazi bursları, engelli indirimi gibi birçok burs ve indirim ile öğrencilerine akademik eğitim sunmaktadır. Üniversite adayları, daha fazla bilgi için sosyal medya hesaplarını takip edebilir, web sitesini ziyaret edebilir, 0549 551 1251 numaralı WhatsApp hattından ya da 444 1251 numaralı telefondan ulaşabilirler.”

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri