Üniversitenin Sosyal Tesisi ve bahçesinde gerçekleştirilen iftara Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Ticaret Odası Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, KTO Karatay Üniversitesi akademisyenleri, iş adamları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. İftar öncesi tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapıldı.
MİSYON VE VİZYON SAHİBİYİZ
Konya Ticaret Odası Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, iftar programına katılan tüm davetlilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Aydoğan, 1251 yılında Anadolu Selçuklu Başkenti Konya'da Karatay Medresesi adıyla kurulan ve bugünkü adı KTO Karatay Üniversitesi olan üniversitelerinin her yıl bir başarıya imza attığını dile getirdi. 6 fakülte, 1 Yüksekokul, 2 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 60 akademik programıyla KTO Karatay Üniversitesi'nin bir misyon ve vizyon üstlendiğini belirten Aydoğan, “Üniversitemiz beşeri ve ekonomik alanda gerek Konya'ya gerekse Türkiye'ye ciddi katkılar sağlıyor. Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen 6 bin 300 öğrencimiz, Anadolunun mozaik yapısını burada harmanlama imkanı bulabilmektedir” dedi.
KTO KARATAY İLKLERE İMZA ATTI
Birçok bölümde Türkiye'nin en yüksek puanı ile tercih edilen üniversitelerinden biri olduklarını ifade eden Aydoğan, “Bu sene ilk kez açılan İlk Yardım, Anestezi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve İletişim Tasarımı bölümleriyle de öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. “Türkiye'de ilk kez bizim öncülüğümüzde açılan Enerji Üretimi bölümü ile ülkemizin çok önemli kaynağı olan enerji alanında yüksek performanslı enerji yöneticileri yetiştirmekteyiz” diyen Dr. Bekir Aydoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yine Türkiye'de ilk kez KTO Karatay Üniversitesi tarafından açılan İslam Ekonomisi ve Finans bölümü ile ülkemizde bu alanda yeni bilgiler üretebilecek, araştırmalar yapabilecek nesiller yetiştirilecektir. Eğitim veren hocalarımız ise alanında uzman olarak kabul ediliyorlar. Farklı diller öğrenme ve geniş burs olanakları KTO'nun ayrı bir konuma sahip olmasına vesile olmaktadır. Kurulduğu günden bu yana sanayi ve iş dünyasının üniversitesi olarak kabul gören ve iş dünyası ile bütünleşen KTO Karatay Üniversitesi; iş arayan değil, aranan öğrenciler yetiştiriyor. Özellikle sanayi ve üniversite işbirliği hedeflerimizin gerçekleşmesinde sektör danışmanlığı projelerimizin ne denli önemli olduğunun da bilincindeyiz”
UZUN METRAJLI İLK FİLMİ ÇEKECEĞİZ
KTO Karatay Üniversitesi olarak, sosyal ve kültürel faaliyetlere de yer verdiklerini aktaran Dr. Aydoğan, Selçuklular'ın son dönemini işleyen uzun metrajlı ilk filmi çekeceklerinin müjdesini de verdi. Yazılan eserlerin senaryolaştırıldığını ve TÜYAP Fuar alanında çekimlerine başlanacağını kaydetti. Aydoğan, “Diriliş Karatay filminin 2018 yılında vizyona girmesini planlıyoruz. Türk sinema tarihinde eşsiz bir eser olacak. Bu çalışmayı Konya ve özellikle Selçuklu tarihi açısından önemsiyoruz. Üniversitemizin sosyal donatısı ise daha da değerlenecek” açıklamalarında bulundu.
EMRE ÖZGÜL