KTB Meclisi’nden değişikliğe destek

Konya Ticaret Borsası Meclisi, aldığı bir karar ile 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa değişiklik paketi referandumunda 'evet' oyu kullanacak.

Konya Ticaret Borsası Meclisi, 12 Eylül’de halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğini tam ittifakla destekleme kararı aldı.

KTB Meclis Başkanı Hüseyin Çevik’in başkanlığında yapılan meclis toplantısında, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, referandumda her kesimin fikrini özgürce beyan etmesinin demokrasinin bir gereği olduğunu belirtti. Yeni anayasa paketi ile, Türkiye’nin modern demokratik standartlara bir adım daha yaklaşırken, örnek bir hukuk devleti olma yolunda da önemli bir gelişme kaydedeceğini belirten Kaleli, “Mevcut Anayasamızın, geçmişte yapılan değişikliklere rağmen özündeki vesayetçi ve anti demokratik yapısını hep koruduğunu gördük. Bugüne kadar yapılan değişiklikler kuşkusuz önemli ve değerliydi. Ama hiç biri kapsamlı ve yapısal bir değişiklik getirmedi. Yeni anayasa paketinin, ilk kez 12 Eylül kurumlarının vesayetçi ve anti demokratik yapılarının düzeltileceği, reform niteliğinde bir değişime imkân vereceği görülmektedir. Anayasa paketi ile kurumlar, kuvvetler ayrılığı prensibine göre gerçek işlerine yoğunlaşacaktır. Bu durumda devlet işleri daha hızlı ve sağlıklı olarak işleyecektir. Demokrasi ve insan haklarındaki ilerleme temelde Türkiye'nin çıkarları, geleceği, birlikteliği, gücü ve zenginliğine yatırımı olacaktır” dedi.
Güçlü bir demokrasinin, aynı zamanda güçlü bir ekonomiyi de doğuracağını belirten Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, “Demokratik ve özgürlükçü bir anayasa, istikrar ve güven ortamını sağlar. Bu istikrar ve güven ortamı da ekonominin en temel ihtiyaçlarıdır. Son elli yıldır neredeyse kanıksadığımız demokrasimizin kesintiye uğradığı dönemleri artık yaşamak istemiyoruz. Bunun için, milletçe uzun yıllardır, özlediğimiz modern demokrasi ve hukuk standartlarıyla bizi buluşturacak Anayasa değişiklik paketini desteklediğimiz bilinmelidir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri